Foto: Publicitātes foto

Latvijas oficiālajā "Facebook" lapā "If you like Latvia, Latvia likes you" ir izveidota interaktīva spēle, kurā "jāizdejo" latviešu tautas deja "Spriguleits". Tādā veidā Latvijas Institūts (LI) vēlas informēt ārzemju auditoriju par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē uzsākšanos.

Kā vēsta LI pārstāvji, spēlē "Keep in step with Latvians" ("Turi līdzi latviešiem") lietotājam ar klaviatūras palīdzību ir jāizdejo visi 195 tradicionālās dejas soļi. Interaktīvā spēle atklāta vienlaikus ar Latvijas nacionālā dizaina ekspozīciju ES Padomes ēkā Briselē, kur kā galvenā ekspozīcija izstādīts īsts dejas Spriguleits pēdu raksts uz paklāja.

"Mūsu spēle aktualizē tradīciju dzīvotspēju Latvijā un ir simboliska stafetes nodošana prezidentūras periodam no Eiropas kultūras galvaspilsētas," skaidro LI direktore Karina Pētersone. "Spēle aptver divas Latvijas prezidentūras prioritātes - inovācijas un digitālās vides attīstība. Šis produkts rāda Latvijas augsto kompetenci dizainā un digitālajos risinājumos."

"Turi līdzi latviešiem" divās dienās jau izmēģinājuši 1150 cilvēki, kopumā nodejojot vairāk nekā 175 000 soļu, kas ir 50 reizes lielāks attālums nekā no Gaismas pils ēkas līdz Brīvības piemineklim, 72 reizes lielāks par Siguldas bobsleja trasi un 55 reizes pārsniedz maršrutu pāri Gaiziņkalnam.

Latvijas oficiālajai "Facebook" lapai "If you like Latvia, Latvia likes you" ik dienu seko teju 75 000 cilvēku no visas pasaules. Lapa ir unikāls projekts valsts atpazīstamības veicināšanai sociālajos tīklos, ko uztur LI.

Spēli "Keep in step with Latvians" LI radījis sadarbībā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariātu un aģentūru "Inspired Digital".

LI darbības mērķis ir Latvijas pozitīvas starptautiskas atpazīstamības veicināšana, veidojot konkurētspējīgu valsts identitāti. LI izplata informāciju un sagatavo informatīvus materiālus par Latviju, kā arī organizē Latvijas tēla popularizēšanas pasākumus Latvijā un ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!