Foto: Publicitātes attēls
Kultūras ministrija (KM) izsludina atklātu konkursu uz VSIA "Rīgas cirka" valdes locekļa amatu. Pretendenti pieteikumus aicināti KM iesniegt līdz šā gada 29. novembrim.

Kā vēsta KM pārstāve Lita Kokale, pretendentiem izvirzītās prasības ir: nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs (izņemot pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību), vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta pēdējo 10 gadu laikā. Tāpat būtiskas ir valsts valodas un vismaz divu svešvalodu zināšanas, zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par cirka nozari, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, tai skaitā finanšu vadību, prasme prezentēt un argumentēti pamatot savu viedokli.

Rīgas cirka valdes locekļa alga pirms nodokļu nomaksas noteikta 2 680 eiro apmērā.

Konkursa pretendenti pieteikumus var iesniegt kādā no šiem trīs veidiem:

1) nosūtot pa pastu / iesniedzot (ievietotu slēgtā aploksnē) Kultūras ministrijā, K.Valdemāra ielā 11a, Rīgā, darba laikā (pirmdienās – ceturtdienās no plkst. 08.30 līdz plkst.17.15 un piektdienās no plkst. 08.30 līdz plkst. 16.00), ievietojot pie ieejas izveidotajā korespondencei paredzētajā kastē. Ja dokumenti tiek nosūtīti pa pastu, pasta zīmogam jābūt datētam ar 2021.gada 29.novembri,

2) elektroniska dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisku parakstu un satur laika zīmogu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu, nosūtot uz e-pastu: vakances@km.gov.lv,

3) izmantojot Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā (www.latvija.lv) pieejamo e-pakalpojumu "Iesniegums iestādei" ar norādi "Pieteikums konkursam uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Rīgas cirks" valdes locekļa amatu"

Pretendentiem jāiesniedz pieteikuma anketa (publicēta Kultūras ministrijas tīmekļvietnē www.km.gov.lv sadaļā Vakances), parakstīts dzīves gājuma apraksts (Curriculum Vitae), izglītību apliecinoša dokumenta kopija (ja izglītības dokuments vai grāds iegūts ārvalstīs, pievieno Akadēmiskās informācijas centra izziņu par to, kādam Latvijā piešķirtam izglītības dokumentam vai grādam atbilst ārvalstīs iegūtais izglītības dokuments vai grāds), pretendenta izstrādātu Rīgas cirka turpmākās darbības attīstības piedāvājumu, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi (teksta apjoms – 3 līdz 5 A4 formāta lapas), kā arī citus dokumentus, kurus pretendents uzskata par nepieciešamu pievienot.

Iesniegtos pieteikumus Rīgas cirka valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija.

Atgādinām, ka 2016. gada 6. janvārī stājās spēkā Rīgas apgabaltiesas lēmums, ar kuru izbeigta vairāk nekā 20 gadus ilgusī tiesvedība jautājumā par Rīgas cirka ēkas īpašumtiesībām, un nams Rīgā, Merķeļa ielā 4 reģistrēts zemesgrāmatā uz valsts vārda Kultūras ministrijas (KM) personā. 2017. gada 28. aprīlī darbu uzsāka jauna Rīgas cirka vadība ar valdes locekli Ināru Kehri priekšgalā, savukārt 2019. gadā par Rīgas cirka valdes locekli kļuva Liene Pērkone]. Līdz ar jauno vadību tika prezentēts arī jaunais Rīgas cirka tēls un nākotnes stratēģiskie darbības virzieni.

Šobrīd Rīgas cirka ēka ir slēgta apmeklētājiem un tajā notiek rekonstrukcijas darbi un pārbūve, ko veic pēc arhitektu biroja NRJA projekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!