Foto: LETA
Ojāra Vācieša muzejā, 30. novembrī, plkst. 18.00 pasākumu ciklā "Savējo sarunas par dzeju un dzīvi" notiks muzikāla tikšanās ar komponistu Arturu Maskatu un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieriem, portālu "Delfi" informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāvji.

Novembrī, Ojāra Vācieša mēnesī, Artura Maskata atmiņas par dzejnieku papildinās fragmenti no viņa komponētās muzikālās izrādes "Mīlas svētība", kas tapusi pēc Raiņa un Aspazijas dzejas motīviem. Piedalīsies Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri: Ņina Ņeznamova, Jana Ļisova, Kirils Zaicevs un Marats Efendijevs.

Arturs Maskats bijis Latvijas Komponistu savienības valdes priekšsēdētājs (1993–1996), Latvijas Nacionālās operas mākslinieciskais vadītājs, vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas ieguvējs. Sacerējis mūziku vairāk nekā simts teātra uzvedumiem, tai skaitā Dailes teātra izrādei "Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts" (2003), par ko saņēmis Latvijas teātru gada balvu par labāko mūziku dramatiskajos teātros 2003./2004. gadā. Skaņdarbi ar Ojāra Vācieša vārdiem: "Si minors" aktiera balsij un klavierēm (1983) un "Pārdaugavas pasāžas" (1988) jauktajam korim.

Muzejs atrodas Ojāra Vācieša ielā 19. Ieejas maksa 2 eiro, studentiem un pensionāriem 1,50 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!