Foto: Publicitātes foto

"kim?" Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) aicina 13. martā plkst. 18 kafejnīcā "Kafka" apmeklēt sarunu ar Vīnes mākslas meses "VIENNAFAIR" starptautisko direktori Vitu Zāmani.

Ar vārdiem "Mēs vēlamies iezīmēt tendenci, ka komerciālās un nekomerciālās jomas pārklājas un maina pozīcijas, ka to funkcijas ne vienmēr ir savstarpēji izslēdzošas" LMC pērn atsaucās Zāmanas uzaicinājumam un pērn oktobrī piedalījās Vīnes mākslas mesē, kas uzskatāms par vienu no redzamākajiem notikumiem Austrumeiropas un Viduseiropas mākslas vidē.

Nevalstiskas, nekomerciālas institūcijas klātbūtne uzskatāmi vizualizē aktuālu tendenci pētīt un analizēt tās dažādās struktūras un modeļus, kas darbojas mākslas vides ietvaros - kādas ir organizāciju lomas, funkcijas, mērķi, ambīcijas un iespējas. "kim?" atrašanās vietā, kur "darījumi notiek", bija signāls tam, ka šādi jautājumi interesē plašu nozares profesionāļu loku, lai tos tālāk piedāvātu sabiedrības izvērtēšanai.

"Atgriežoties pie šī "nekur-tālu-neaizgājušā" jautājuma, esam ielūguši Vitu Zāmanu vizītē Rīgā, lai sarunu turpinātu un pievērstos citam ne mazāk neizrunātam tematam par to, kāda ir mākslinieka loma un starptautiskās un vietējās karjeras nosacījumi; vai joprojām iespējams spekulēt, ka šajā kontekstā nav vietas darījumiem un dīleriem," raksta LMC.

Vita Zāmana dzimusi Kauņā (1976) un ieguvusi bakalaura grādu tēlotājmākslā un mākslas vēsturē Goldsmita Koledžā, Londonas Universitātē, maģistra grādu fotogrāfijā Karaliskajā Mākslas akadēmijā, kā arī kuratora maģistra grādu Goldsmita Koledžā, Londonas Universitātē.

Viņa bijusi "IBID Projects" galerijas Londonā un Viļņā dibinātāja un direktore (2002 - 2008), "Pace" galerijas Ņujorkā starptautiskā direktore (2010 - 2012) un Vīnes mākslas meses "VIENNAFAIR" mākslinieciskā direktore (2012 - 2014). Vita Zāmana ir strādājusi kā ārštata kuratore un mākslas padomniece un bijusi mūsdienu kultūras platformas "The New Contemporary" izpildredaktore. Šobrīd viņa dzīvo un strādā Ņujorkā un Vīnē.

Pasākums norisināsies angļu valodā. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!