Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 1. decembrī, ar pirmo pasākumu atklās "Vērmanes pasaku dārza" programmu ģimenēm ar bērniem, kas turpināsies līdz pat Ziemassvētku nedēļai. Savukārt nedēļas nogalē ar koncertiem pilsētvidē, rūķu gājienu un egļu rotāšanu apkaimēs Rīgā sagaidīs Otro adventi.

Gaidāmi Ziemassvētku brīnumi "Vērmanes pasaku dārzā"

No 1. līdz 22. decembrim darbosies "Vērmanes pasaku dārzā", kur ik ceturtdienas vakaru pie dārza strūklakas no pulksten 18 līdz 19.30 dažādu mākslinieku un kolektīvu izpildījumā skanēs tautā iecienītas Ziemassvētku kompozīcijas un oriģināldarbi, kā arī gaidāmi pārsteigumi bērniem.

Šo ceturtdien, 1. decembrī, "Vērmanes pasaku dārzā" uzstāsies folkloras kopa "Laiksne", kas mazākajiem pasākuma apmeklētājiem sagatavojusi lasījumu ar pasakām par dzīvniekiem, savukārt amatierteātris "Rampa" piedāvās baudīt pasaku improvizāciju par ziemas tematiku. Svētku koncertā ar skanīgām melodijām iepriecinās Emīla Dārziņa jauktais koris, sieviešu koris "Sapnis", sieviešu koris "Līga", vokālais ansamblis "Krētas freska", jauktie kori "Sonante" un "Medera", kā arī vokālie ansambļi "Tu un Es" un "Fortūna".

Svētku gaidīšanas laikā Vērmanes dārza noformējumu papildinās Ziemassvētku goda vārti.

Otrās adventes koncerti Ziedoņdārzā un Rūķu gājiens Iļģuciemā

Piektdien, 2. decembrī, pulksten 18.30 Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē izskanēs jauktā kora "Skaņupe" koncerts, savukārt radošu nodarbju cienītāji no pulksten 11 līdz 18 būs gaidīti darbnīcā Rīgas Porcelāna muzejā, kur ikviens varēs izgatavot porcelāna sniegpārslas, sveces un citus svētku suvenīrus dāvināšanai un rotāšanai.

Savukārt sestdien, 3. decembrī, īpašs muzikālais uzvedums bērniem "Ziemeļbriedim pa pēdām" iepriecinās skatītājus un klausītājus Rīgas apkaimēs. Pulksten 11 uzvedumu varēs vērot Anniņmuižas parkā, bet pulksten 14 tas izskanēs Ēbelmuižas parkā. Ikkatrs tā apmeklētājs būs laipni aicināts doties rotaļās, dejot mūzikas pavadījumā un piedzīvot aizraujošu stāstu par to, kā Ziemeļbriedis kopā ar diviem lāčiem apceļo pasauli.

Pulksten 15 un 16 Latvijā zināmi mākslinieki apvienosies muzikālā performancē "Ziemassvētku tēja ar Sunny Groove Dixie" Sarkandaugavas kalna parkā.

Svētdien, 4. decembrī, pilsētas centrā un apkaimēs izskanēs vairāki Otrās adventes svētku pasākumi. Pulksten 12 zvanu ansamblis "Campanella", Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņu ansamblis un pūšamo instrumentu kvintets "Ziemassvētku prieks" muzicēs pie Bolderājās Mūzikas un mākslas skolas, savukārt pulksten 15 sanākušos priecēs koncertā pie Kultūras un atpūtas centra "Imanta".

Pulksten 14 un 16 tradicionālie adventes ieskaņas koncerti skanēs no Rātsnama balkona, savukārt pulksten 15 un plkst. 16 populāras Ziemassvētku melodijas priecēs klausītājus Ziedoņdārzā.

Pulksten 16 ar pasaku tēliem un Ziemassvētku vecīti tiks iedegta egle Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, savukārt pulksten 17 Iļģuciemā notiks Ziemassvētku egles iedegšana un rūķu gājiens.

Pulksten 16 svētku koncertā klausītājus koncertzālē "Ave Sol" priecēs jauktais koris "Laudate", kamerkoris "Austrums," un jauktais koris "Skaņupe", bet vakara noslēgumā – pulksten 19 – duets Kristīne Pāže un Didzis Bordo pulcēs klausītājus kultūras centrā "Mazā ģilde".

Šajā nedēļas nogalē darbu turpinās arī Ziemassvētku tirdziņi. Dāvanas un svētku cienastu būs iespējams sarūpēt Ziemassvētku tirgū Kalnciema kvartālā, kā arī tirdziņos Doma laukumā un Esplanādē.

Ziemassvētku mices uz afišu stabiem un gaismas objekti pilsētas parkos

Ziemassvētku vizuālo noformējumu un svētku apsveikumu rīdziniekiem šogad radījusi latviešu māksliniece, ilustratore un arhitekte Anna Vaivare. Mākslinieces veidotie svētku motīvi un tēli, kas aicina sastapt Ziemassvētku brīnumus Rīgā, rotā pilsētvidē skatāmos vides stendus un afišu stabus. Šonedēļ vairāki afišu stabi galvaspilsētā papildināti ar mākslinieces ilustrāciju iedvesmotām Ziemassvētku rūķu micēm.

Decembrī īpaši izgaismoti būs 20 galvaspilsētas parki, skvēri un bērnu rotaļu laukumi, kas pilnā košumā un apjomā būs no 10. decembra, savukārt no 17. decembra mirdzošus Ziemassvētku gaismas brīnumus ikkatrs rīdzinieks un pilsētas viesis varēs apskatīt arī kanālmalā izvietotā Ziemassvētku gaismas takā.

Rīgā jau iedegtas galvenās egles Doma laukumā un Rātslaukumā, savukārt pārējās 18 pašvaldības sarūpētās Ziemassvētku egles pie kultūras centriem, parkos un skvēros iemirdzēsies līdz 6. decembrim. Pilsētā apkaimju biedrības rotās 20 pašvaldības dāvātās Ziemassvētku egles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!