Foto: Publicitātes attēls

"BEA World" konkursā, kurā tiek apbalvoti gada labākie pasākumi pasaulē, aģentūra "Luka" un tās vadītāja, producente Inese Lukaševska triumfējusi, iegūstot divas zelta godalgas. Viņas radītais pasākums "Gaismas krasts" plūca uzvaras laurus kategorijā "Mazbudžeta pasākums" un "Labākais pasākums skatītāju vērtējumā", kur no 320 iesniegtajiem darbiem latvietes radītais tika atzīts par vislabāko pasaulē.

Šogad konkursam tika pieteikts rekordliels pasākumu skaits, sacenšoties 96 vadošām aģentūrām no 32 valstīm: Ķīnas, ASV, Austrālijas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Brazīlijas, Itālijas, Francijas un daudzām citām valstīm. Savus darbus bija iesnieguši tādi pasaules vadošie zīmoli kā "Cartier" un "Ferrari", kā arī vairākas valstis bija pieteikušas savus "Expo" paviljonus.

Visi darbi tika vērtēti ne tikai pēc to radošā izpildījuma, idejas inovācijas, kā arī spējas pielietot līdz šim neredzētus risinājumus, tostarp jaunākās tehnoloģijas, stratēģiskās komunikācijas, pasākuma pielāgojamību Covid apstākļiem un daudziem citiem kritērijiem.

Producente Inese Lukaševska atzīst, ka trešo gadu pēc kārtas uzvarēt pasaulē prestižākajā pasākuma industrijas konkursā, ir liela reklāma Latvijai. "Šis ir konkurss, kurā sacenšas labākie. Tiek pastiprināti pievērsta uzmanība ne tikai rīkotājiem, bet arī valstīm un to attīstības līmenim konkrētā industrijā, cilvēkresursiem, spējai domāt inovatīvi un pielāgoties globālajām pārmaiņām. Diemžēl mums ir grūti sacensties ar Eiropu, kur vienas dienas pasākuma budžets ir mērāms desmitos miljonu eiro."

Akcija "Gaismas krasts" norisinājās šī gada 3.septembrī Baltijas jūras krastā, pulcējot simtiem Latvijas iedzīvotāju četrās paaudzēs. Saulei rietot, dalībnieki vienlaikus uzsāka deju, astoņu kilometru garumā izveidojot gaismas ceļu. Inese Lukaševska atzīst, ka šis pasākums ir radījis milzu interesi starptautiskā līmenī. Viņas mērķis ir veidot šo akciju ne tikai kā ikgadēju tradīciju, bet arī panākt, ka tajā piedalās visas pie Baltijas jūras dzīvojošās valstis.

"Šobrīd vairākas Eiropas valstis izrādījušas interesi pievienoties šai iniciatīvai, par ko es ļoti priecājos. "Gaismas krastam" ir milzu potenciāls pacelt Latvijas atpazīstamību. Tā ir arī lieliska iespēja pašvaldībām veicināt savu tēlu un radīt patiesi unikālu notikumu savā teritorijā," vēsta Inese Lukaševska.

Foto: Publicitātes attēls

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!