Foto: LETA
Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktoram Andrejam Žagaram piešķirta 8.starptautiskā prēmija par humanitāro sakaru attīstību un stiprināšanu Baltijas reģiona valstīs "Baltijas zvaigzne".

Šogad prēmija piešķirta arī Sanktpēterburgas Dmitrija Šostakoviča vārdā nosauktās akadēmiskās filharmonijas diriģentam un mākslinieciskajam vadītājam Jurijam Temirkanovam (Krievija), aktierim Juozam Budraitim (Lietuva), dzejniekam Jevgeņijam Jevtušenko (Krievija), nominācijā "Piemiņa" – dzejniekam Česlavam Milošam (Polija). Prēmijas pasniegšanas ceremoniju piektdien Ermitāžas teātrī apmeklēs arī Latvijas ģenerālkonsuls Sanktpēterburgā Aivars Groza.

Prēmija tiek piešķirta Baltijas reģiona valstu māksliniekiem, kultūras un sabiedriskajiem darbiniekiem, valsts, valdību un citu oficiālu un darījuma aprindu pārstāvjiem par ieguldījumu humanitārajā jomā.

Starptautiskā prēmija "Baltijas zvaigzne" nodibināta 2004.gadā pēc Krievijas Kultūras ministrijas, Krievijas Teātra darbinieku savienības, Sanktpēterburgas valdības Kultūras komitejas, fonda "Baltijas starptautiskais festivālu centrs", Pasaules pēterburdziešu kluba un Nacionālās slavas centra iniciatīvas.

"Baltijas zvaigznes" prēmiju iepriekšējos gados no Latvijas saņēmuši komponists Raimonds Pauls un vijolnieks Gidons Krēmers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!