Foto: LETA

Ap 2000 bērnu no visas Latvijas 8.septembrī pulcēsies Rīgā, lai dotos "Gaismas pils" atklāšanai veltītā karnevāla gājienā "Gribu iet uz bibliotēku!".

Šis būs viens no Latvijas Nacionālās bibliotēkas pēdējiem atklāšanas pasākumiem un ir daļa no Eiropas Kultūras galvaspilsētas pasākumu programmas, piektdien preses konferencē pastāstīja bibliotēkas pārstāvji.

Karnevāla dalībnieki dosies gājienā maršrutā no Rātslaukuma pāri Akmens tiltam uz "Gaismas pili". Starts paredzēts plkst. 11.30, bet pasākuma noslēgums plkst. 17.

Ikviena grāmatas mīloša ģimene joprojām tiek aicināta pieteikties karnevāla gājienam. Pasākumā bērniem būs iespēja demonstrēt pašu izvēlēto karnevāla tērpu par mīļākās grāmatas tēmu, saņemt balvas, klausīties koncertu, piedalīties "Gaismas pils" iepazīšanās spēlē, radošajās darbnīcās un citās izzinošās aktivitātēs.

Tā kā jaunajai bibliotēkas ēkai ir spēcīgs metaforiskais un vizuālais tēls, kas iekļauj atsauces uz latviešu tautas teikās minēto Stikla kalnu, kā karnevāla simboliskie vadmotīvi izmantoti elementi no Raiņa lugas "Zelta zirgs", kurā Antiņš jāja Stikla kalnā modināt dusošo princesi Saulcerīti, stāsta pasākuma organizatori. Tādējādi arī "Gaismas pilī" bērni ar savu gudrību un bibliotēkas gudro palīdzību piedalīsies Saulcerītes modināšanā, viņi norāda.

Detalizētu informāciju par gājienu var atrast Latvijas Nacionālās bibliotēkas mājaslapā "www.lnb.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!