Foto: Publicitātes foto

Svinīgā ceremonijā, ko sestdienas, 6. marta, vakarā no Latgales vēstniecības "Gors" tiešraidē varēja noskatīties Latvijas Televīzijā, godināti 10 Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" ieguvēji – spilgtākie un nozīmīgākie notikumi un personības 2020. gadā, kā arī balva par mūža ieguldījumu pasniegta keramiķim Voldemāram Vogulam.

Latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks" par paveikto pērn ieguvis Aldis Bukšs ar kriminālromānu "Bruoli", Viesturs Kairišs ar filmu "Piļsāta pi upis", Latgales vēstniecības "Gors" koncertuzvedums "Latgolys freska", repere Ūga ar albumu "LG ir HH", grupa "Tautumeitas" ar albumu "Dziesmas no Aulejas" un koncertdarbību, grupa "Rikši" ar albumu "trīp!", folkloras kopa "Upīte" ar aktivitātēm, albumu "Padzīdam i..." un videoklipiem, Andryva Jūrdža 175. jubilejas gada aktivitātes, Antona Kūkoja 80. jubilejas gada notikumi, grāmata "Mīlesteiba. Lelais Līpu kolns" un dzejas izrāde "Pa mīlesteibu brīnūt, kuojis nasaļ", kā arī latgaliešu dziesmu krājums "Muna dzīšmu gruomota".

Par publikas simpātijas balsojuma balvas, kuras norisi organizēja latgalīšu kulturys ziņu portals lakuga.lv un Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv un kurā par savu simpātiju varēja balsot ikviens gribētājs, – "Žyka" – saņēmēju kļuva folkloras kopa "Upīte".

Ceremonijas organizatori – Latgales vēstniecības "Gors" komanda – uzsver, ka, neskatoties uz nevienkāršajiem apstākļiem, pagājušais gads latgaliskajā kultūrā bijis ļoti bagāts un daudzveidīgs, ievērības cienīgi notikumi un personības bijuši kā mūzikā, tā arī izdevējdarbībā, skatuves mākslā un arī kino. Līdz ar to īpašs gandarījums par visiem 30 sākotnējā balsojumā izraudzītajiem nominantiem, kuru veikums bagātinājis ne tikai latgalisko, bet arī kopējo Latvijas kultūrtelpu.

Šogad "Boņuks" balvu pasniegšanas ceremonija notika mazliet citādāk nekā ierasts – Latvijas Televīzijas tiešraidē, kas tika izdzīvota caur virtuālo realitāti, TV raidījumu vadītāja, komiķa Jāņa Skuteļa vadībā. Ceremonijā varēja redzēt arī grupas "Tautumeitas", grupas "Dabasu Durovys", grupas "Židrūns", folkloras kopas "Upīte" un grupas "Raxtu Raxti" mūziķu priekšnesumus. "Boņuks" vēl arvien ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus un paveikto latgaliskās kultūras dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!