Foto: Publicitātes foto

Aprīlis Latgales vēstniecībā "Gors" aizritēs dejas zīmē – horeogrāfiskās prasmes demonstrēs gan savējie - deju studija "Dynamic Hit" un deju kopa "Dziga", gan tālāki viesi - sporta deju lietpratēji no visas Latvijas un flamenko deju kompānija "Jesus Carmona & Cia" no Barselonas. Tomēr visnozīmīgākais notikums šomēnes būs Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Latgales vēstniecības "Gors" ērģeļu "Johannus Ecclesia" ieskandināšanas koncerts kopā ar Ivetu Apkalnu un kamerorķestri "Sinfonietta Rīga", vēsta Latgales vēstniecības pārstāvji.

Notikumi aprīlī:

Johana Sebastiana Baha un Ērika Ešenvalda pasijas. Latvijas Radio koris, "Sinfonietta Rīga", solisti
Sestdiena, 5. aprīlis plkst. 17 Lielā zāle. Biļetes: 7 - 12 eiro
Koncertā līdzās baroka ģēnija Johana Sebastiana Baha apgaroti lakoniskajai Marka pasijai izskanēs arī starptautiski atzītā latviešu komponista Ērika Ešenvalda Lūkas pasija. Koncertā piedalās solisti Elīna Šimkus (soprāns), Sergejs Jēgers (kontrtenors), Mati Turi (tenors) un Daumants Kalniņš (baritons), kā arī Latvijas Radio koris un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā.

Dziedātājs Normunds Rutulis ar koncertu "Aizturi elpu"
Svētdiena, 6. aprīlis plkst. 17 Lielā zāle. Biļetes: 7 - 15 eiro
Koncertā dziedātājs Normunds Rutulis kopā ar pavadošo sastāvu prezentēs savu jauno albumu "Aizturi elpu", kurā iekļautas Raimonda Paula, Jāņa Stībeļa, Jāņa Strazda, Anitas Rezevskas un Ingus Feldmaņa dziesmas ar Guntara Rača, Liānas Langas un Ivara Kurpnieka vārdiem. Koncertā skanēs gan dziesmas no jaunā albuma, gan jau zināmas un populāras dziesmas.

Koncertprogramma "Deja ar klavierēm". Pianiste Diāna Zandberga
Ceturtdiena, 10.aprīlis plkst. 18 Mazā zāle. Biļetes: 3 un 4 eiro
Pianistes Diānas Zandbergas soloprogramma "Deja ar klavierēm" izceļ pianista un klavieru savstarpējās attiecības un pozicionē mūziķi un instrumentu kā deju partnerus – pianiste ne tikai spēlēs, bet arī dejos. Koncerta programmā iekļauti Johana Sebastiana Baha, Frederika Šopēna, Lepo Sumeras, Daces Aperānes un Morisa Ravela skaņdarbi.

Dziedātājs Dons ar akustisko koncertu "Varanasi"
Piektdiena, 11. aprīlis plkst. 19 Lielā zāle. Biļetes: 8 - 12 eiro
Dziedātājs un dziesmu autors Dons piedāvā sava ceturtā studijas albuma "Varanasi" akustisko koncertu. Koncertprogrammas skatuves noformējums veidots kā ērta viesistaba, kurā rit sarunas starp draugiem. Dons stāstīs par dziesmu tapšanu, savām emocijām tās radot un izpildot, kurioziem un interesantiem atgadījumiem, sāpēm, prieku un sajūtām, kas ietekmē radošo procesu. "Akustiskie koncerti ir šarmanti ar savu intimitāti, tā ir pavisam cita veida enerģijas apmaiņa, cita veida saruna ar skatītāju," teic Dons.

Comedy Club humora šovs "Sestri zaicevi"
Sestdiena, 12. aprīlis plkst. 17 Lielā zāle. Biļetes: 20 - 30 eiro
Krievijas humora šova "Comedy Club" humoristi Romāns Junusovs un Aleksejs Ļihnickijs plašākai auditorijai pazīstami kā duets "Sestri Zaicevi". Romāns un Aleksejs ir absolūti dažādi gan rakstura, gan skatuves personāžu ziņā, taču vienmēr spējuši atrast kopīgu valodu un radīt oriģinālas izrādes. Izcila spēja bez kompleksiem reflektēt jebkādas dzīves situācijas neatkārtojamajiem humora meistariem palīdzējusi iekarot skatītāju mīlestību gan Krievijā, gan ārpus tās robežām.

Ērģeļu "Johannus Ecclesia" atklāšana. Iveta Apkalna un "Sinfonietta Rīga"
Otrdiena, 15. aprīlis plkst. 19 Lielā zāle. Biļetes: 5 - 10 eiro
Pateicoties Rēzeknē dzimušās, pasaulslavenās ērģelnieces Ivetas Apkalnas neatlaidībai un degsmei, ar valsts un uzņēmēju atbalstu Latgales vēstniecībai GORS iegādātas ekskluzīvas digitālās ērģeles "Johannus Ecclesia". Ērģeļu atklāšanas koncertā piedalīsies Iveta Apkalna un valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga". Koncerts tiks translēts Latvijas Radio trešajā programmā "Klasika".

Koncertuzvedums "Aktrise". Raimonds Pauls, Madara Botmane, Juris Jope
Sestdiena, 19. aprīlis plkst. 18 Lielā zāle. Biļetes: 7.50 – 24.50 eiro
Marlēna Dītriha – 20. gadsimta teātra un kino leģenda, elks, kuru pielūdza gan vīrieši, gan sievietes. Viņa spēlēja eņģeļus un padauzas, noteica laikmeta modi. Tomēr viņa bija sieviete, kura mīlēja un arī cieta, kura bija stipra un reizē vāja. Viņa bija tikai cilvēks. Koncertuzvedumā "Aktrise" piedalās Raimonds Pauls, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Madara Botmane un Juris Jope, mūziķi Raimonds Macats, (taustiņinstrumenti), Oskars Sproģis (basģitāra) un Artis Orubs (sitamie instrumenti).

Deju studijas "Dynamic Hit" mūsdienu deju koncerts "Starp mums meitenēm runājot …"
Trešdiena, 23. aprīlis plkst. 19 Lielā zāle. Biļetes: 3 eiro
Kas ir sieviete? Kāda ir sievietes būtība? Kurš gan varētu to zināt, ja pašas sievietes nespēj atbildēt uz šo jautājumu? Pārdomas un atmiņas, sapņi un realitāte, laimes brīži un pārdzīvojumi, jautājumi un atbildes - tas viss deju studijas "Dynamic Hit" mūsdienu deju koncertā "Starp mums meitenēm runājot …". 70 dejotāji izpildīs 20 horeogrāfijas dažādos deju stilos. Horeogrāfija - Diāna Garanča.

Ziemeļlatgales mūzikas skolu festivāla koncerts
Ceturtdiena, 24. aprīlis plkst. 17 Lielā zāle. Biļetes: 2 eiro
Ziemeļlatgales mūzikas skolu festivālā jau tradicionāli piedalās labākie audzēkņi no Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas, Ludzas, Kārsavas, Viļānu, Maltas, Balvu, Baltinavas, Viļakas un citām mūzikas skolām. Ziemeļlatgales mūzikas skolu festivāla dalībnieku koncertā varēs novērtēt talantīgāko topošo mūziķu veikumu.

Sporta deju sacensības Latīņamerikas deju programmā
Sestdiena, 26. aprīlis plkst. 9 – 20 Lielā zāle.
Latvijas sporta deju federācijas reitinga sacensībās Latīņamerikas deju programmā piedalīsies apmēram 300 dalībnieki no visas Latvijas. Sporta deju sacensībās tiks pasniegts arī "Rēzeknes domes kauss 2014".

Lilijas Liporas laikmetīgās dejas pirmizrādes. Deju kopa "Dziga", Jānis Lācis, Eva Vancāne
Otrdiena, 29. aprīlis plkst. 18 Mazā zāle. Biļetes: 3 un 4 eiro
Lilija Lipora ir pieredzes bagāta horeogrāfe, kura skatītāju vērtējumam nodod divus jaunākos īsmetrāžas horeogrāfijas darbus – velodeju "Abi" un dejas uzvedumu "Būt kopā". Laikmetīgās dejas izrādē "Abi" piedalās velotriālists Jānis Lācis un dejotāja Eva Vancāne, savukārt Lilijas Liporas horeogrāfisko uzvedumu "Būt kopā" prezentēs deju kopas "Dziga" jaunieši.

Baltijas Baleta festivāls. Flamenko deju kompānijas "Jesus Carmona & Cia" izrāde
Trešdiena, 30. aprīlis plkst. 19 Lielā zāle. Biļetes: 12 - 20 eiro
Flamenko deju kompānijas "Jesus Carmona & Cia" (Barselona) mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs un solists Hesus Karmona šobrīd ir pirmā lieluma flamenko zvaigzne Spānijā un pasaulē. Latvijas skatītājiem "Jesus Carmona & Cia" piedāvās izrādi "Black and White Crib" ("Baltais un melnais"), kuru pats Karmona raksturo šādi: "Dzīve ir divu pīlāru līdzāspastāvēšana: pilnība un tukšums, baltais un melnais... Flamenko ir emocijas, ilūzijas, sapņi, ilgas un vēlme cīnīties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!