Foto: Publicitātes foto
Ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 saslimuši 10 Latvijas Radio kora dziedātāji, portālam "Delfi" apstiprināja kora sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Vilipsone.

Vispirms saslimšana tikusi konstatēta vienam kora dalībniekam, bet pēc testu veikšana konstatēts, ka pozitīva diagnoze ir vēl deviņiem dziedātājiem. Šobrīd visi 24 kora dalībnieki un viens diriģents atrodas pašizolācijā.

Kā pastāstīja Vilipsone, šobrīd ir atcelta kora uzstāšanās 21. oktobrī festivālā "Latvijas rudens 2020", kā arī 30.oktobrī plānotais kora jubilejas koncerts "Sakrālie dziedājumi" Rīgas Sv. Jāņa baznīcā.

"Ņemot vērā to, ka Latvijas Radio kora māksliniekiem turpmākās divas nedēļas būs jāievēro ar Covid-19 izplatību noteiktie ierobežojumi, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra norādījumus un rūpējoties par koncertu apmeklētāju drošību, koncerti tiek atcelti. Visiem, kas iegāgājušies biļetes uz šo koncertu, nauda tiks atgriezta. Ja biļetes ir iegādātas interneta veikalā bilesuparadize.lv, tad nauda tiek ieskaitīta biļešu pircēja bankas kontā bez klienta pieprasījuma likumā noteiktajos termiņos. Ja biļetes ir iegādātas fiziskā formātā, tad naudu par iegādātajām biļetēm var saņemt jebkurā "Biļešu paradīzes" kasē," vēsta Vilipsone.

Latvijas Radio koris savu 80.jubilejas gadu atklāja pagājušajā sestdienā, 17.oktobrī koncertzālē "Cēsis". Kā pastāstīja koncertzāles "Cēsis" mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova, patlaban Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) nav informējis, ka kāds no koncertzāles administrācijas vai koncerta klausītājiem būtu noteikts kā kontaktpersona kora solistiem.

"Mēs esam nodalījuši koncertzāles apmeklētāju un viesmākslinieku plūsmas, lai tās nekrustotos. Arī attālums no solistiem līdz skatītājiem ir ievērojami vairāk nekā divi metri. Turklāt esam aicinājuši savus apmeklētājus publiskajās zonās lietot sejas maskas, ko cilvēki arī darīja, ejot līdz savām personalizētajām sēdvietām, daži pat tās nenoņēma koncerta laikā," sacīja Saļņikova. Arī koncertprogrammas pieteicējs lietojis sejas vairogu.

Viņa stāstīja, ka koristi ieradušies kolektīvi ar autobusu pusotru stundu pirms koncerta un iegājuši pa atsevišķām durvīm. Pēc koncerta visi uzreiz devušies projām, nevakariņojuši pilsētā.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī veikti 5312 Covid-19 testi, reģistrēti 188 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Turpinās mērķtiecīga izmeklēšana jau zināmos uzliesmojumos Daugavpilī, Vecpiebalgā, Rīgā, uzsver SPKC.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 3,5%. Latvijā kopā saslimuši 3797 cilvēki, bet 1341 ir izveseļojies.

Aizvadītajā diennaktī stacionēti septiņi Covid-19 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Kopā stacionāros ārstējas 79 pacienti: 73 ar vidēji smagu slimības gaitu, seši ar smagu slimības gaitu, liecina NVD apkopotā informācija.

Kopā no stacionāra izrakstīti 300 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!