Foto: Reinis Oliņš
Ar ziņģu sadziedāšanās vakaru 10. jūnijā plkst. 17.00 Brīvdabas atpūtas parkā "Egle" Vecrīgā sāksies ikgadējās Latvijas Novadu dienas, ko rīko Nacionālais kultūras centrs.

Pasākumā piedalīsies Jūrkalnes, Kokneses, Nīcas, Rīgas, Saldus un Valkas ziņģētāji, skanēs skaistākās Kurzemes, Vidzemes un Zemgales dziesmas.

Savukārt 11. un 12. jūnijā Novadu dienas norisināsies Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kur ikviens varēs iepazīt Latvijas daudzveidību, izdziedot skaistākās novadu dziesmas, nogaršojot raksturīgos ēdienus un iepazīstot amata meistaru darinājumus.

No plkst. 11.00 līdz 18.00 Brīvdabas muzeja sētās skanēs dažādu novadu dziesmas, savas prasmes demonstrēs amatu meistari, un būs iespējams nobaudīt katra novada garšīgākos ēdienus. Novadu dienās būs sastopamas siera sējējas un sviesta kūlējas no Rucavas, maizes cepēji no Ventspils un Matīšiem, podnieki no Saldus un Rīgas, audējas no Baltinavas, Blomes, Tīnūžiem un Valkas, grozu pinēji no Irlavas un Vecvārkavas, amatnieki no Lizuma, un citi meistari. Arī Latgales sētā būs iespēja nobaudīt tradicionālos novada ēdienus – rabarberu plātsmaizi, sieru, pīrāgus un vārītas cūku pupas.

Novadu dienās arī šoreiz notiks dziedāšanas konkurss "Man bij' daudz skaistu dziesmu", kurā dziedātāji centīsies noskaidrot, kurš zina visvairāk tautasdziesmu.

Novadu dienas rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju un Brīvdabas atpūtas parku "Egle".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!