Foto: F64
Ar vairākiem pasākumiem februāra izskaņā tiks svinēta Rīgas Lutera baznīcas Torņkalnā 130. gadadiena.

Kā informē draudzes pārstāvji, trešdien, 24. februārī, notiks jubilejas pasākums tiešsaistē "Lutera draudzes dzīvesstāsts cauri laikmetiem. Es dzīvoju.". Šajā dienā Lutera draudzes centrā un tā skatlogos arī tiks atklāta fotoizstāde "Lutera baznīca un Torņakalns". Izstāde tapusi sadarbībā ar "Fotoklubs Rīga".

24. februārī pulksten 13.30, tāpat kā 1891.gadā, Torņakalnā tiks skandināts Lutera baznīcas zvans par godu dievnama jubilejai.

Jubilejas pasākums sāksies pulksten 18 un būs skatāms Rīgas Lutera draudzes "Youtube" un "Facebook" profilos.

Pasākumā "Lutera draudzes dzīvesstāsts cauri laikmetiem. Es dzīvoju." veidots kā ceļojums video formātā cauri nozīmīgākajiem Lutera baznīcas vēstures posmiem – no dibināšanas 1891. gadā, brīvvalsts, padomju un atmodas laika līdz šodienai. Laikmetu līnijas vārdos un mūzikā iezīmēs mākslinieki Renārs Kaupers, Kaspars Zemītis, Ingūna Grīnberga, Kaspars Znotiņš, Lutera kvartets un draudzes mācītājs Linards Rozentāls. Atmiņās un vēlējumos dalīsies arhibīskaps Jānis Vanags un mācītāji Juris Rubenis, Kārlis Žols, Kaspars Simanovičs, Indulis Paičs, Normunds Kamergrauzis.

Draudzes pārstāvji arī atgādina, ka Lutera draudzes "Facebook" profilā un mājaslapā visa jubilejas gada garumā tiks atspoguļoti interesantākie fakti un notikumi no draudzes un baznīcas vēstures.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!