Foto: Arhīva foto

Sestdien, 19. novembrī, 75 gadu jubileju svin teātra un kino aktrise Lilita Ozoliņa. Sveicot mākslinieci dzimšanas dienā, Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs publicējis foto materiālus ar spilgtiem mirkļiem no aktrises karjeras.

Aktrise dzimusi 1947. gada 19. novembrī Rīgā. Mācījusies Tautas kinoaktieru studijas Līvijas Akurāteres un Aloiza Brenča kursā. Jau no 1966. gada ir aktrise Dailes teātrī. 1971. gadā beigusi Dailes teātra 4. studiju, vienlaicīgi iegūstot Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātes augstāko izglītību specialitātē "Profesionālā teātra un kino aktrise".

Lilita Ozoliņa spēlējusi spilgtas lomas gan uz teātra skatuves, gan kino. Plašu popularitāti Lilita Ozoliņa ieguvusi par lomām spēlfilmās. Viņas pirmā kinoloma bija Velta spēlfilmā "Kad lietus un vēji sitas logā" (režisors Aloizs Brenčs, 1967). Par populārāko kinolomu tiek uzskatīta Marta spēlfilmā "Ilgais ceļš kāpās" (režisors Aloizs Brenčs, 1981), kas aktrisei atnesa atpazīstamību un slavu ārpus Latvijas robežām.

Spēlfilmas, kurās spēlējusi Lilita Ozoliņa, var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!