Foto: EPA/LETA
ASV prezidents Baraks Obama trešdien ceremonijā Baltajā namā godināja māksliniekus - aktierus, mūziķus un rakstniekus - un cildināja mākslas spējas iedvesmot grūtos laikos.

"Šeit ir cilvēki, kuru grāmatas, dzeja vai vēstures darbi ir mani veidojuši," ceremonijā Baltajā namā pirms Valsts medaļas mākslā un Valsts humanitārās medaļas pasniegšanas teica Obama.

"Patiesība ir tāda, ka mākslas, literatūras, vēstures darbi uzrunā mūsu apstākļus un viņi apstiprina mūsu vēlmi pēc kaut kā lielāka un kaut kā labāka," viņš piebilda.

"Mākslas un humanitārās zinātnes palīdz mums grūtos laikos un atgādina mums par to, kas labos laikus padara vērtīgus. Galu galā, mērķim ne vienmēr jābūt tik diženam. Dažreiz mums vienkārši vajag pārtraukumu, iespēju pasmieties vai aizbēgt uz mirkli," atzīmēja prezidents.

Valsts medaļu mākslā ieguva pianists Vans Klibērns, mūziķi Kvinsijs Džonss un Džeimss Teilors.

Godalgotie slavenā romāna "To Kill A Mockingbird" autors Hārpers Lī un "Oskara" balvas ieguvēja Merila Strīpa, kura savā nākamajā lomā iejutīsies Lielbritānijas premjerministres Mārgaretas Tečeres tēlā, ceremonijā nepiedalījās.

Valsts humanitārās medaļas saņēmēju vidū bija vēsturnieks Bernards Beilijs un romānu rakstnieki Filips Rots un Džoisa Kerola Outsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!