Foto: Publicitātes foto

17. jūnijā Prāgas vecpilsētā tika atklāta 13. Prāgas Scenogrāfijas kvadriennāle, kurā Latvija piedalās ar divām ekspozīcijām – nacionālo izstādi veido režisors un scenogrāfs Vladislavs Nastavševs, bet studentu izstādi - LMA Scenogrāfijas nodaļas bakalaura un maģistra programmas studenti.

Nacionālās izstādes kuratore ir Gundega Laiviņa, studentu izstādes kurators ir Andris Freibergs, iekārtojuma autore -  Monika Pormale, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, tehniskie producenti Jānis Liniņš un Oskars Plataiskalns, vēsta Latvijas ekspozīciju pārstāvji.

Latvijas nacionālās izstādes "Pakļaušanās" centrā ir Vladislava Nastavševa veidotā scenogrāfija paša iestudētajai izrādei "Jūlijas jaunkundze" (Valmieras teātris, 2012), kas ir īpaši piemērota izstādes situācijai un, pateicoties nepārtrauktai saspēlei ar aktieriem Mariju Linarti un Raimondu Celmu, kļūst par dzīvu būtni, kas iemieso līdzsvaru, spriedzi un sabrukumu, stāsta Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāvji.

LMA Scenogrāfijas nodaļas studentu izstāde atklāj jauno scenogrāfu attīstības ceļu, līdzās izstādot bakalaura programmas pirmā gada darbus, sauktus par "mazajiem uzdevumiem", un fragmentu no scenogrāfa Reiņa Dzudzilo maģistra darba - scenogrāfijas Blaumaņa lugai "Raudupiete", ko 2013. gadā Valmieras teātrī iestudēja Elmārs Seņkovs.

Abas Latvijas izstādes atrodas namā, kurā ir dzimis Francs Kafka, Kafkas laukumā 3, un ir apskatāmas līdz 28. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!