Foto: Sandijs Ruļuks

No oktobra līdz decembrim fotogrāfijas izglītības platforma ISSP piedāvā piecas meistarklases ar nozarē atzītiem un pieprasītiem profesionāļiem – Sandiju Ruļuku, Lindu Lauvu, Kristīni Madjari un Zani Priedi.

Kā "Delfi" informē organizatori, katra meistarklase ilgst vienu dienu, un tās paredzētas gan pieredzējušiem fotogrāfiem, gan tiem, kas vēlās sākt profesionāli strādāt ar fotogrāfiju. Pirmā meistarklase notiks 15. oktobrī.

ISSP profesionālās meistarklases notiek kopš 2019. gada, sniedzot dalībniekiem iespēju attīstīt izpratni par noteikto žanru fotogrāfijā, uzlabot tehniskās prasmes, kā arī paplašināt savu radošo vīziju un iegūt jaunas atziņas par nozares niansēm, pavadot intensīvi piepildītu dienu kopā ar jomas profesionāļiem un kolēģiem.

Meistarklašu vadītāji ir pieredzējuši profesionāli fotogrāfi, kas piedāvā ieskatu savā praksē un dalās ar gadu garumā uzkrāto pieredzi meistarklases izvēlētajā tēmā. Dalībniekiem ir iespēja uzzināt par industrijas ikdienu un aizkulisēm, kā arī saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Katra meistarklase ietver vadītāja veidotu prezentāciju ar ieskatu izvēlētajā tēmā, un prakstisko daļu, kuras laikā notiek fotogrāfa darba demonstrācija un kopīgu fotosesiju vai portfolio skate.

Rudens cikls sāksies 15. oktobrī ar fotogrāfa Sandija Ruļuka meistarklasi "Darbs studijā I (Ievads)", kurā piedalīties aicināti visi tie, kas vēlās iemācīties strādāt fotostudijā ar mākslīgo apgaismojumu. Rezultātā dalībnieki gūs izpratni par dažādiem studijas rīkiem un tehniku, fotografējot gan cilvēkus, gan objektus.

29. oktobrī notiks kāzu un portretu fotogrāfes Lindas Lauvas meistarklase "Fotogrāfija, kas liek just". Meistarklase ir veltīta savas nišas atrašanai un darbam ar klientu, lai radītu attēlus, kas iejūtīgi atspoguļo īpašus dzīves mirkļus.

​5. novembrī notiks modes fotogrāfes Kristīnes Madjares meistarklase "Modes fotogrāfija un stāsts", kas tiks veltīta sava īpašā rokraksta attīstīšanai modes fotogrāfijas žanrā, kā arī praktiskiem padomiem veiksmīgai modes fotosesijai.

26. novembrī dizainere un fotogrāfe Zane Priede vadīs meistarklasi "Produktu fotogrāfija un set dizains". Meistarklases fokusā ir produktu noformēšanas un scenogrāfijas elementu pielietojuma apgūšana, lai panāktu izcilas produktu fotogrāfijas.

Cikls noslēgsies 3. decembrī ar Sandija Ruļuka meistarklasi "Darbs studijā II (Advanced lighting techniques)" fotogrāfiem, kam jau ir priekšzināšanas darbam fotostudijā. Meistarklasē tiks padziļināti apskatīti dažādi gaismošanas veidi un apgūti radoši pielietojumi gaismai projektiem fotostudijā.

Meistarklases notiks sestdienās no pulksten 11 līdz 18 ISSP telpās Berga Bazārā vai fotogrāfu studijās.

Pieteikumi tiek pieņemti, līdz grupas ir pilnas. Vietu skaits ir ierobežots. Vairāk informācijas un pieteikšanās atrodama šeit.

Profesionālās fotogrāfijas meistarklašu ciklu organizē Biedrība ISSP, kas jau vairāk nekā 15 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!