Kā katru gadu, arī šogad pirmajā augusta sestdienā - 2.augustā - Mazirbē notiks gadskārtējie Līvu svētki, informē organizatori.

Svētki sāksies ar dievkalpojumu Mazirbes baznīcā, bet pēc svētku svinīgas atklāšanas pie Mazirbes Lībiešu nama sekos gājiens uz jūrmalu, lai nestu sveicienus Jūras mātei, iemetot jūrā vainagu.

Organizatori sola, ka viens no šī gada Līvu svētku akcentiem būs "Pieskāriens radu tautu kultūrai". Lībiešu nama zālē skatītāji varēs iepazīties ar izstādi "Ūdensputnu cilvēki", bet improvizētajā kinozālītē tiks demonstrēta video filma "Kalevu balsis".

Svētku programmas saviesīgo daļu pavadīsim kopā pie gardās līvu zupas kopā ar lībiešu bērnu un jauniešu nometnes "Mierlinkizt" dalībniekiem un līvu draugiem no Salaspils jauktā kora "Lōja".

Ar "Rīta un vakara dziesmām" visus svētku dalībniekus priecēs Raimonds Tiguls, Laima Jansone, Kristīne Kārkla, Rihards Rasa un Artis Orubs .

Pēc tam folkloras kopa "Rēvele" (Igaunija), Smārdes vokālais sieviešu ansamblis "Randevu" un lībiešu muzikālie kolektīvi "Līvlist", "Rāndalist", "Kāndla" un "Laula" veidos muzikālu stāstu "Lībiešu zvejnieka ģimene jūrmalas ainavā".

Visas dienas garumā darbosies tirgus, kur varēs iegādāties dažādas jaukas un noderīgas lietas, baudīt garšīgas uzkodas.

Svētku izskaņā - zaļumballe līdz rītam kopā ar grupu "Pirmais kurss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!