Foto: Publicitātes foto
Balsojumā par piemērotāko vietu aktiera Ēvalda Valtera piemineklim Kuldīgā iedzīvotāji pauduši atšķirīgus viedokļus - 40% aptaujas dalībnieku uzskata, ka piemērota nav neviena no trim piedāvātajām vietām, bet gandrīz tikpat liels skaits iedzīvotāju nosliekušies par labu ierosinājumam, ka piemineklis varētu atrasties Liepājas ielā 17.

Pašvaldība sadarbībā ar tēlnieku Oskaru Mikānu, kurš veido pieminekli, bija izvēlējusies trīs iespējamajās vietas, kur varētu atrasties piemineklis, un aicināja iedzīvotājus ar aptaujas palīdzību paust savu viedokli. Visvairāk - 168 iedzīvotāji - aptaujā pauduši viedokli, ka neviena no šīm vietām nav piemērota. Nedaudz mazāk jeb 157 iedzīvotāji nobalsojuši par to, ka piemineklis varētu atrasties Liepājas ielā 17. Abi pārējie piedāvātie varianti saņēmuši mazāk balsu: pieminekli Baznīcas ielā 4/6 vēlas redzēt 93 iedzīvotāji, bet Liepājas ielā 16 - tikai seši.

Tā kā bijis ļoti līdzīgs balsojums par pieminekļa iespējamo atrašanos Liepājas ielā 17 un pret visiem piedāvātajiem variantiem, konkursa komisijai būs jālemj, ko darīt tālāk, skaidroja pašvaldībā, paužot gandarījumu, ka iedzīvotāji nav vienaldzīgi un iesaistās diskusijā.

Jau ziņots, ka iedzīvotāji aktīvi bija iesaistījušies diskusijā par piemērotāko vietu aktiera Ēvalda Valtera piemineklim Kuldīgā. Daļu iedzīvotāju neapmierina neviens no trim aptaujā piedāvātajiem variantiem un viņi rosina pašvaldību izvērtēt, vai pieminekli drīzāk nevarētu izvietot pie Ventas vai kādā citā, viņuprāt, piemērotākā vietā.

Pašvaldības mājaslapā par šo jautājumu izvērsusies diskusija, un tajā dominēja viedoklis, ka neviena no trim piedāvātajām vietām neesot īsti piemērota. Vairāki iedzīvotāji ieteica pieminekli drīzāk novietot pie Ventas, norādot, ka Ventas rumba vai vecais Kuldīgas ķieģeļu tilts fotogrāfijās tam būtu daudz izteiksmīgāks fons un vairāk asociētos tieši ar Kuldīgu. Tāpat iedzīvotāji piedāvāja pieminekli izvietot Pilsētas dārzā vai skvērā pie Kultūras centra.

Kad pašvaldības portālā par šo jautājumu izvērtās diskusija, aptaujai par piemērotāko vietu piemineklim pievienots arī ceturtais atbilžu variants, piedāvājot iespēju nobalsot par to, ka piemērota nav neviena no trim piedāvātajām vietām.

Jau ziņots, ka pieminekli Valteram Kuldīgā veido tēlnieks Oskars Mikāns, kura darbs ar devīzi "Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru" tika atzīts par labāko no pieciem konkursā iesniegtajiem pieminekļa metu piedāvājumiem. Piemineklis būs atliets bronzā.

Tēlnieks iepriekš izteicies, ka būtu vēlams novietot pieminekli vietā, kur uzturas daudz cilvēku, lai Valters nejustos vientuļš. "Garlaicīgi vienam dzert tēju," teica mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!