Foto: Publicitātes foto

Apgāda "Neputns" izdotā Margaritas Ziedas grāmata "Andris Freibergs" par pazīstamo latviešu scenogrāfu Andri Freibergu un viņa spilgtākajiem darbiem Latvijas teātros saņēmusi diplomu Baltijas grāmatu mākslas konkursā Tallinā, Igaunijā, portālu "Delfi" informēja Latvijas pārstāve žūrija Skaidrīte Naumova.

Skaistāko Baltijā izdoto grāmatu vērtēšana notika Tallinas Centrālajā bibliotēkā, kur no 7. līdz 9. aprīlim notika grāmatu svētki.

Žūrijā bija Indreks Sirkels no Igaunijas, Laura Klimaite no Lietuvas un Skaidrīte Naumova no Latvijas. Vērtēšanā nepiedalījās tās valsts pārstāvis, kuras valsts grāmatas tika vērtētas.

"Kad tika izlikts viss grāmatu klāsts, ieraudzīju, cik dažādi esam un, cik līdzīgas problēmas mums ir. Gribējās izpētīt katru kaimiņa grāmatu un palepoties ar to, kas ir mums. Un mums bija daudzas labas grāmatas. To atzina arī igauņi un lietuvieši," stāsta Skaidrīte Naumova.

Kā skaistājā Igaunijā izdotā grāmata diplomu saņēma "Hopeless youth!" (mākslinieks Magnuss Tamms, bet Lietuvā – "Tarpukario Lietuvos reklama" (mākslinieces Laura Klimaite un Migle Rudatite).

Atgādinām, ka grāmata "Andris Freibergs" (mākslinieki Artis Briedis, Rūta Briede) tika augstu novērtēta pašmāju grāmatu mākslas konkursā "Zelta ābele", saņemot galveno balvu kā labākais mākslas izdevums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!