Foto: Publicitātes attēls. Nojus Petrauskas

Šodien, 4. oktobrī, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) Baltijas jaunā mākslinieka simpātiju balva tika pasniegta lietuvietim Nojusam Petrauskim par gleznu "Altāris. 1.daļa".

Simpātiju balvas ieguvējs tika noskaidrots interneta balsojumā vietnē "balticyoungartistaward.eu".

Jau ziņots, ka pirmā Baltijas jaunā mākslinieka balva pasniegta igauņu māksliniekam Juhanam Sometsam par instalāciju "Mākslinieka istaba", ko LNMM galvenajā ēkā iespējams apskatīt no 5. novembra līdz 27. novembrim.

Publikas simpātijas balvas saņēmējs iegūst 500 eiro veicināšanas balvu, savukārt galvenās balvas saņēmējam LLMMF piešķir naudas prēmiju 2000 eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas un sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju organizē mākslinieka izstādi.

Iepriekš arī ziņots, ka par balvas saņemšanu sacentās 53 Baltijas mākslas akadēmiju absolventi. Spilgtākos jaunos talantus vērtēja starptautiska žūrija.

Baltijas jaunā mākslinieka balva izveidota, lai profesionālo vidi un plašāku sabiedrību iepazīstinātu ar jaunākās paaudzes māksliniekiem un atbalstītu viņu radošos centienus sākt veiksmīgu profesionālo darbu.

Balvas iniciatori ir laikmetīgās mākslas platforma "NOAR", Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds, ko dibinājuši "ABLV Charitable Foundation" un Borisa un Ināras Teterevu fonds sadarbībā ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mākslas akadēmijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!