Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Janvāra nogalē Berlīnē atvērta neparasta slavenā renesanses mākslinieka, izgudrotāja un zinātnieka Leonardo da Vinči darbu imersīvā izstāde, ļaujot apmeklētājiem stundu ilgā seansā apmeklētājiem gūt jaunu pieredzi.

Izstāde "Ģēnijs" ir aplūkojama pasākumu norises vietā "Wriezener Karree", kas iekārtota kādreizējās papīrfabrikas telpās. Kā teikts izstādes mājaslapā, tā ir vairākas maņas aptveroša, turklāt liek uz mūsdienu pasauli palūkoties Leonardo da Vinči acīm.

Berlīne ir pirmā vieta, kur jaunā izstāde ir aplūkojama. Kā norāda tās organizatori, līdz 2025. gadam tā būs skatāma vismaz 12 dažādās Eiropas un ASV pilsētās.

Stundu ilgais seanss Da Vinči mākslas pasaulē ir kā stāsts - ar sākumu un beigām. Izstāde piedāvā ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību no jauna atklāt labi zināmos Da Vinči meistardarbus un arī pašiem skatītājiem it kā kļūt par šo darbu sastāvdaļu, kā arī ienirt dižā Leonardo prāta dzīlēs un pasaules redzējumā.

Izstāde ir baudāma gan vizuāli, gan audiāli, gan ar tausti, gan ar augmentētās realitātes aplikāciju. Piemēram, ir iespējams likt mirkšķināt acis slavenajai "Monai Lizai", pārkrāsot "Svēto vakarēdienu" un "apmaldīties" starp planētām. Kopumā izstādē izmantoto ekrānu laukums ir 3000 kvadrātmetru.

Plašāk par izstādi un iespējām to apmeklēt var uzzināt tās mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!