Novembra sākumā Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis sociālajos tīklos publicēja informāciju, ka īpaši veiksmīgi tiekot tirgotas biļetes uz viņa vadītā teātra janvāra repertuāra izrādēm, pārspējot līdzšinējos rekordus. To, ka JRT 3. novembris bijusi 2022. gadā veiksmīgākā biļešu tirdzniecības diena "Delfi" apliecina arī SIA "Biļešu paradīze" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis. "Pircēju aktivitāte tiešām bija ļoti augsta un JRT ir pamats lepoties ar sezonas sākumā uzņemto tempu."

Ķuzulis saka, ka ar biļešu tirdzniecību uz pieprasītākajām izrādēm labi sokas arī citiem Latvijas teātriem. Pēc viņa teiktā – neskatoties uz sarežģītajiem ekonomiskajiem apstākļiem, biļešu iegādes paradumi pakāpeniski atgriežas pie pirmspandēmijas tendencēm, tomēr arī piebilst – pircēji ir kļuvuši izvēlīgāki.

"Aktivitāte lielāka kā pirms Covid. Tava taktika ar daudz jauniestudējumiem bija pareiza. Prieks gan mums, gan "Biļešu paradīzei, kas tehniski šo visu nodrošina bez aizķeršanās. Arī viņiem šis ir jauns rekords," JRT biļešu pārdošanas vadītāju Daci Tilleri citēja Hermanis.

Ķuzulis sarunā ar "Delfi" norāda, ka JRT biļešu pārdošanas metode ir sākt biļešu tirdzniecību iepriekš izziņotā laikā un tirgot uzreiz visam nākamā vai aiznākamā mēneša izrādēm. Citiem teātriem šāda tradīcija nav tik izteikta, biļetes tirdzniecībā tiek izliktas pakāpeniskāk, ne tik kampaņveidīgi. "JRT tirdzniecības modelis nozīmē augstu interesi ļoti īsā laika sprīdī, kas IT sistēmām ir liels pārbaudījums. Taču esam lepni, ka mēs ar šo apjomu ļoti labi tikam galā un varētu tikt arī ar vēl lielāko apjomu."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!