Foto: Publicitātes foto
Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs svētdien, 10. novembrī, no pulksten 12.00 līdz 16.00 aicina uz Mārtiņdienas svinībām.

Kā informē muzeja pārstāvji, svētku viesi arī šogad tiek aicināti uz tradicionālo maskošanos un dančiem kopā ar folkloras kopām, košo gaiļu izstādi, gatavošanos ziemai ar radošām darbnīcām, veiklības pārbaudi gailīšu makarēšanā un umurkumura pievarēšanā kā arī, protams, Mārtiņdienas gardumu baudīšanu.

Latviešu tradicionālajā kalendārā Mārtiņdiena iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu, kā arī noslēgumu labības kulšanai un gatavošanos aukstākajam gadalaikam, ko jau izsenis svin dziedot, dejojot, mielojoties ar bagātīgu cienastu un maskošanos. Arī Brīvdabas muzejā Mārtiņdienas viesi varēs piedalīties maskošanās atrakcijās un doties skanīgā masku gājienā, ko pavadīs danči, dziesmas un rotaļas ar folkloras kopām "Zvīgzna" un "Zeidi". Pasākumu košāku darīs Mārtiņdienas gaiļu izstāde Kurzemes laidarā. Rokdarbu cienītāji novērtēs iespēju piedalīties dabas materiālu darbnīcā un viesoties pie kalēja smēdē, kā arī iemēģināt roku vaska sveču liešanā kopā ar Daugmales Jāni. Azartiskākie Mārtiņbērni varēs rāpties pēc rudenīgām balvām umurkumura stabā un vizināties zirdziņa mugurā.

Mārtiņa diena iekrīt vienā no bagātākajiem gada laikiem, kad raža novākta un apcirkņi pilni. Svinību laikā varēs nobaudīt Mārtiņa dienas cienastu, bet veiklākie viesi tiks aicināti piedalīties gailīšu makarēšanā "Priedes kroga" saimnieka vadībā.

Pirms Mārtiņa dienas svinībām, pulksten 10.00 notiks dievkalpojumu Brīvdabas muzeja Usmas baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!