Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vienošanās starp aktieru asociāciju un Brodveja līgu nosaka, ka Brodveja teātru personālam būs obligāti jāvakcinējas pret Covid-19, kā arī jānodrošina regulāra testēšanās katru nedēļu un jāuzlabo pasākumu epidemioloģiskās drošības standarti, ziņo medijs “The Hollywood Reporter”.

Noslēgtā vienošanās, kas tika izziņota 29. jūlijā, paredz obligātu vakcinēšanos visam teātru darbaspēkam, izņemot tos darbiniekus, kuri pamatotu iemeslu, piemēram, vecuma vai veselības risku dēļ, nevar vakcinēties. Reizi nedēļā visiem būs jāveic Covid-19 tests, tikmēr pasākumu norises vietām jāuzlabo epidemioloģiskās drošības standarti.

Aktieru asociācijas izpilddirektore Mērija Makola norāda, ka šis ir būtisks pavērsiena punkts, lai asociācijas biedri varētu droši atgriezties darbā. “Esam pateicīgi Brodvejas līgai par dalību šo drošības protokolu izstrādē un uzskatām, ka šis plāns ir efektīvs, pielāgojams mainīgajiem apstākļiem un saskaņā ar zinātnieku rekomendācijām. Vakcīnas strādā, un vakcinētie cilvēki varēs pasargāt gan sevi, gan tos, kuri šobrīd nevar vakcinēties.”

Vienlaikus ar šo ziņu Brodvejā pakāpeniski atsākas izrāžu mēģinājumi, tikmēr Apvienotajā Karalistē jau pārtraukts darbs pie vairāku teātra izrāžu tapšanas, valstī strauji pieaugot ar Covid-19 Delta variantu inficēto cilvēku skaitam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!