Foto: F64
Svētdienas vakarā paredzētais XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts "Manā dziesmā tu…" notiks kā iepriekš plānots – plkst.19 Mežaparka Lielajā estrādē, portālu "Delfi" informēja pasākuma sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Koncerta organizatori sniedz vairākus būtiskus ieteikumus, kā sagatavoties nozīmīgajam svētku kulminācijas pasākumam, kura ģenerālmēģinājums sestdienas vakarā tika pārtraukts pēc tam, kad veselības problēmas radās lielam skaitam dalībnieku - gados jaunākiem bērniem.

Koncerta norises grafikā ir ieviestas minimālas korekcijas: dalībnieku stāšanās sāksies plkst.18:20, nevis 18, kā iepriekš paredzēts. Organizatori aicina dalībniekus gan notis un atbilstošu apģērbu, gan dzeramo ūdeni, gan koncertu dalībniekiem īpaši sarūpētus saldumus ievietot dalībnieku somiņās un ņemt līdzi uzstāšanās laikā estrādē.

Organizatori aicina vecākus un kolektīvu vadītājus rūpīgi izvērtēt bērnu pašsajūtu, sekot līdzi laika prognozēm un sagatavot atbilstošu apģērbu. Pasākumā pastiprināti darbosies mediķi un drošības dienesti.

Organizatori aicina koncerta apmeklētājus doties uz norises vietu ar kājām, braukt ar velosipēdu vai izmantot sabiedrisko transportu, automašīnu novietojot citur pilsētā. Mežaparkā skatītāju personīgajiem transportlīdzekļiem autostāvvietu nebūs.

Mežaparkā, Zaļā teātra teritorijā, būs izveidota speciāla apsargāta bezmaksas velonovietne. Lai neveidotos rindas pie ieejas vārtiem, organizatori lūdz uz pasākumu ierasties savlaicīgi - 12.jūlijā no plkst.15.

Dziesmu un deju svētku pasākumos ieeja bērniem līdz 7 gadu vecumam ir bezmaksas (ja netiek aizņemta atsevišķa sēdvieta). Vecākiem, kas plāno ņemt uz pasākumiem bērnus jaunākus par 3 gadiem, lūgums izvērtēt, vai konkrētais pasākums (tā saturs, norises vieta un laiks) ir piemērots bērna vecumam un vai tas nesagādās liekas problēmas bērnam, viņa vecākiem un citiem apmeklētājiem.

Koncertos aizliegts ienest lietussargus, tai skaitā saliekamos. Organizatori aicina paņemt līdzi lietusmēteļus.

Organizatori norāda: koncerta muzikālās programmas garums ir 2,5 stundas. Tā mākslinieciskie vadītāji ir virsdiriģenti Gints Ceplenieks un Edgars Vītols. Koncertā piedalīsies 13 000 koristu, 800 dejotāju, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieku, 800 folkloras kopu dziedātāju, 36 diapsoras parstāvju.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalās ap 37 890 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!