Foto: LETA

Dzejnieka Aleksandra Čaka vārdā nosaukto balvu par ieguldījumu Čaka personības un daiļrades izpētē un popularizēšanā, kā arī Rīgas pilsētas tēla mākslinieciski augstvērtīgā interpretējumā šogad saņēmusi Silvija Radzobe, Māris Subačs un Mārīte Rukmane, informēja Aleksandra Čaka memoriāla muzeja direktore Antra Medne.

Radzobe balvu saņēma par grāmatu ""Kosmopolītu" lieta un Aleksandrs Čaks". Subačam balva piešķirta par izstādi "Laime pazīst pasauli". Savukārt Rukmane balvu ieguva par Latviešu rakstnieku parka atjaunošanu.

Jau ziņots, ka balva pirmo reizi tika pasniegta 2001. gadā – dzejnieka 100. dzimšanas dienā. Reizi divos gados balvas tiek pasniegtas par ieguldījumu Čaka personības un daiļrades izpētē un popularizēšanā. Balvas autors ir tēlnieks Andris Vārpa.

Par tās laureātiem kļuvuši daudzi ievērojami kultūras darbinieki – dzejnieki Jānis Rokpelnis un Uldis Bērziņš, aktieri Imants Skrastiņš un Artis Robežnieks, fotogrāfe Māra Brašmane, mākslinieks Pāvels Šēnhofs, komponists Uldis Stabulnieks, mākslinieks un dzejnieks Andris Breže, rakstnieki Zigmunds Skujiņš, Valdis Rūmnieks un Andrejs Migla, literatūras zinātnieces Andra Konste un Antra Medne, tulkotāji Rauls Čilačava un Aksīnija Mihailova un citi.

Balvu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Aleksandra Čaka memoriālais dzīvokli-muzejs sadarbībā ar Aleksandra Čaka biedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!