Foto: LETA

Veselības ministre Anda Čakša uzskata, ka saistībā ar Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā apskatāmo izstādi "Neredzamās zonas", kuras plakāts uz muzeja sienas cenzēts, jebkurā gadījumā visas puses nebūtu apmierinātas.

TV3 ziņu raidījumam Čakša skaidroja, ka, ja plakāts būtu izvietots tā sākotnējā izskatā, viņai nāktos skaidroties, kāpēc izvietots tik provokatīvs plakāts.

"Man grūti pateikt, kas notiktu, ja plakātu izliktu. Tad jūs man jautātu, kāpēc esam tik provokatīvu plakātu izlikuši. Svarīgāka ir māksla, un es aicinu cilvēkus gan iet uz Medicīnas muzeju, gan skatīties šo izstādi," savu viedokli pauda ministre.

Savukārt izstādes rīkotāji raidījumam pauduši cerību, ka līdz izstādes beigām septembrī ministrija prasīto atļauju tomēr sniegs. Vienlaikus organizatori norādījuši, ka plakāta neizvietošana nekādi neietekmē pašu izstādes izrādīšanu muzeja iekštelpās.

Jau ziņots, ka no 3. jūnija līdz 24. septembrim Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Rīgā skatāma starptautiski atzīta poļu mākslinieka Artūra Žmijevska personālizstāde "Neredzamās zonas", taču muzeja ēkas īpašniece Veselības ministrija (VM) nav akceptējusi izstādes plakātu un tā izvietošanu uz ēkas sienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!