Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 21.jūnijā, Vidzemes koncertzālē "Cēsis" atklāta ar modernu digitālo kino projektoru aprīkota kinozāle, kas turpmāk piedāvās regulāru filmu programmu, atklāj koncertzāles pārstāve Sanita Ozoliņa.

Atklāšanas dienā kinoteātra apmeklētājiem ir iespēja baudīt latviešu kino seansus - animācijas, īsfilmas, jauniešu filmu, un pa vienai aktuālu dokumentālo un mākslas filmu kā arī latviešu kino zelta klasikas filmu.

Pēc četru gadu pauzes, kopš 2010.gada, kad Cēsīs tika slēgts kinoteātris, cēsnieki atkal var baudīt jaunākās pasaules un Latvijas kinofilmas.

Kā stāsta koncertzāles valdes loceklis Juris Žagars: "Kino zāle sākotnējā Koncertzāles projektā nebija iekļauta, tāpēc mums nācās pacīnīties, lai mazā zāle, kas sākotnēji bija paredzēta tikai mēģinājumiem un teātru kamerizrādēm pildītu arī kinozāles lomu. Tagad varam būt lepni, ka Vidzemnieku rīcībā, bez Siguldas un Valmieras, ir vēl viens profesionāls kinoteātris!"

Sadarbībā ar Latvijas kinematogrāfistu savienības filmu izplatīšanas projektu "Kino visiem un visur Latvijā" 21.jūnijā jaunajā kino zālē norisināsies vērienīga latviešu kino diena.

Projekta vadītāja Ieva Pitruka stāsta: "Tas ir skaisti un simboliski, ka sen gaidītās jaunas profesionālas reģionālās kino zāles atklāšana tiek nosvinēta tieši ar latviešu filmu programmu , kurā visu paaudžu cēsniekiem un pilsētas viesiem piedāvājam gan atcerēties mūsu kino zelta lapaspuses gan satikties ar pavisam jaunu filmu varoņiem."

"Man liels prieks, ka ar Vidzemes koncertzāli esam vienojušies par regulāriem latviešu filmu seansiem gada garumā un arī turpmāk plānojam iepriecināt skatītājus ar visdažādākajām seansu formām: kinolektorijiem, sarunu ar autoriem, jauno filmu pirmizrādēm," uzsver Pitruka.

Kino zālē vietu skaits variē no 45 līdz 100 skatītāju sēdvietām un tas aprīkots ar jaunākajām kino demonstrēšanas tehnoloģijām. Kinozāle nosaukta Grāfa fon Zīversa vārdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!