Foto: DELFI

Gatavojoties Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertiem LNSO vasarnīcā Cēsīs, līdz 3. augustam, norisinājās balsojums. Tajā no četrām vasarīgām vietām tika izvēlēta viena, kurā LNSO mūziķi ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies 13. augustā plkst. 19.15.

Lielāko balsu skaitu ieguvis Liepas iedzīvotāju pieteikums īpašo koncertu rīkot Lielajā Ellītē, sauktā arī par Velna cepli, Vella alu, Velna krāsni, Liepā.

"Pēc Sietiņieža arkas sagrūšanas Lielās Ellītes arkāde palikusi vienīgais šādas formas dabīgā smilšakmens veidojums Latvijā. Lielā Ellīte varētu būt vismaz 6,5 tūkstošus gadu veca.

Liepas iedzīvotāji – stāsta, ka skaisto vietu, kurā ir arī avots, apmeklējot un apbrīnojot katru dienu. Ellītes skaistumu novērtē ne vien vietējie iedzīvotāji, bet arī tūristi un svētceļnieki. "Vienīgais, kā pietrūkst Ellītē, ir mūzika!" stāsta pieteikuma autori," vēstīja vasarīgās koncertvietas pieteicēji.

Jau vēstīts, ka LNSO vasarnīcā Cēsīs šovasar tiks prezentēts jauns Riharda Zaļupes bērnu mūzikls, tur rādīs klasiskas latviešu animācijas filmas, tāpat varēs baudīt saulrietu un disko atbalsis 70. gadu mūzikas kinolentēs.

Gaidāma arī skaņu instrumentu darbnīca, varēs klausīties Goran Gora balsi un vakara koncertus ar Baibu Skridi, Vestardu Šimku, Spīķeru kvartetu, Amerikas un Vācijas vāgneristiem, Loengrīna gulbi, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un tā māksliniecisko vadītāju Andri Pogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!