Foto: Publicitātes attēls

Dailes teātris sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) arī šajā sezonā turpina organizēt radošās darbnīcas bērniem – svētdien, 13.novembrī, plkst.12.00 Dailes teātra foajē notiks radošā darbnīca "Kartes".

Latvijas Nacionālās bibliotēkas vēsturisko karšu portāls piedāvā jaunas iespējas Latvijas karšu izpētei – vēsturisko karšu meklēšanu, atlasi un pētīšanu, vietvārdu un adrešu meklēšanu, laukumu un attālumu mērīšanu un vēsturisko kartogrāfisko datu salīdzināšanu ar mūsdienu datiem. Karšu portālā ir iekļautas kartes no 17. gadsimta sākuma līdz mūsdienām – senās Livonijas kartes, Latvijas vēsturiskās topogrāfiskās kartes, pirmās kartes latviešu valodā, pirmās Latvijas neatkarības laikā izdotās kartes un pilsētu plāni.

Cik dažādas un vecas ir Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atrodamās kartes? Ar ko tās atšķiras? Ko vēl var iepazīt ar karšu starpniecību? Šie ir daži no jautājumiem, uz kuriem atbildes varēs rast radošajā darbnīcā "Kartes". Bērni varēs zīmēt kartes, spēlēt spēli, kas iepazīstinās ar agrāko laiku Rīgas zoodārzu. Senās pastkartes rosinās orientēties Rīgas kartē un no Dailes teātra nokļūt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Pieteikšanās dalībai radošajā darbnīcā notiek elektroniski, norādot bērna vārdu, uzvārdu un vecumu.

Aicināti bērni vecumā no 5 līdz 10 gadiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas, vietu skaits ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!