Foto: Publicitātes attēls
Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) "Dauderu" nodaļā, Zāģeru ielā 7, Sarkandaugavā, no 4. novembra būs skatāma kolekcionāra, mākslinieka, jurista un uzņēmēja Normunda Beržinska personālizstāde "Grafika. Tu redzi to, kam tici", portālu "Delfi" informē LNVM pārstāvji.

Divdesmit deviņās eksponētajās grafikās atspoguļojas autora interešu loks – Beržinskis radījis ilustrācijas literāriem darbiem, atainojis Rīgas vēsturiskās ēkas, tostarp "Dauderu" namu. Viņu saista kartogrāfija, etnogrāfija, mitoloģija un vēsture, arhitektūra un daba – viss, kas iedvesmo sapņot par tuviem un tāliem ceļojumiem laikā un telpā. Savukārt mākslinieka senču dzīves gudrība un paveiktais viņā nostiprinājis apziņu, ka ir iespējams "strādāt, dzīvot un pelnīt tā, lai ir gandarījums par padarīto un kvalitatīvi pavadīto dzīves laiku."

Normunds Beržinskis (1962) ikdienā strādā par juristu. Ieguvis vairākas izglītības, tostarp absolvējis Rīgas Tehniskās universitātes Poligrāfijas fakultāti, saņemot mākslinieka noformētāja diplomu (1998), un līdztekus pamatdarbam turpinājis darboties kā grafiķis, interjera dizainers un mākslinieks noformētājs. Kopš 2008. gada sarīkojis vairākas personālizstādes galerijās, bibliotēkās un citviet. Viņa grafikas atrodamas privātkolekcijās ne tikai Latvijā, bet arī Polijā, Vācijā, Baltkrievijā, Ukrainā un Krievijā.

Beržinskis arī pats veidojis vairākas izstādes. Šī gada sākumā "Dauderos" bija aplūkojama viņa saktu kolekcijas izstāde "Latvijas dārgumi".

Izstāde "Grafika. Tu redzi to, kam tici" būs aplūkojama "Dauderu" Lielajā salonā līdz 13. decembrim.
Izstādes pirmajā apskates dienā – 4. novembrī pulksten 16.00 – muzejs aicina uz Normunda Beržinska stāstījumu par eksponētajiem darbiem un grafiku tapšanu. Dalība bez maksas.

Ievērojot epidemioloģiskos pasākmus, iepriekšēja pieteikšanās obligāta, rakstot dauderi@lnvm.lv vai zvanot 67392229; 67391780.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!