Foto: DELFI
Daugavpils teātrī lielā sala dēļ tiek atceltas nedēļas nogalē un nākamnedēļ plānotās bērnu izrādes, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Atceltas izrādes "Kaķu nams" 5.februārī plkst. 12:00 un "Baltā pasaka" 8.februārī plkst. 10:00. Nopirktās biļetes var atgriezt vai samainīt Daugavpils teātra kasē.

Savukārt Rīgā nav informācijas par atceltiem bērnu kultūras pasākumiem, vecāki aicināti mazos skatītājus uz pasākumiem ģērbt silti un iespēju robežās vest ar auto.

Kā telefonsarunā ar portālu "Delfi" pastāstīja Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Ieviņa Ancena, nedēļas nogalē plānotas četras izrādes, uz kurām mazie skatītāji tiek gaidīti kā ierasts.

Leļļu teātrī arī iepriekšējās ziemas nav bijusi prakse aukstuma dēļ atcelt izrādes. Vecāki jau paši jūtot, kad spelgonis ir pārāk bargs un katrs gadījums ar biļešu apmaiņu vai nu slimības vai aukstuma dēļ tiek risināts individuāli.

Leļļu teātra pārstāve teic, ka skatītāju skaita kritums vairāk jūtams gripas uzliesmojumu laikā, un uz šajā nedēļas nogalē biļetes uz izrādēm esot izpārdotas kā allaž.

Viens no pieprasītākajiem bērnu pasākumiem - VSIA "Latvijas Koncerti" rīkotais cikls "Patiešām maziņiem" Spīķeru koncertzālē norisināsies kā allaž un nedēļas nogalē ieplānotie pieci koncerti aukstuma dēļ netiks atcelti.

Kā stāsta "Latvijas Koncerti" sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica, pašus mazākos skatītājus vecāki tāpat vedot ar auto, turklāt neesot nemaz tik daudz iespēju koncertus pārcelt. Taču, ja tomēr nāksies koncertus atcelt, Bružēvica aicina sekot līdzi informācijai plašsaziņas līdzekļos un "Latvijas koncertu" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!