Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 31. jūlijā, Meksikas galvaspilsētā Mehiko, "Theatro de La Ciudad Esperanza IRIS", pulksten 20.00, starptautiskā laikmetīgās dejas festivālā piedalās pārstāvis no Latvijas Kirils Burlovs ar izrādi "Gadalaiki", kurā skan Pētera Vaska mūzika, portālu "Delfi" informē mākslinieka pārstāvji.

Izrāde "Gadalaiki" Latvijas simtgades svinību ietvaros pēc pirmizrādes Latvijas Nacionālajā operā tika izrādīta arīdzan Londonā, kur to izrādīja 50 pēdas zem zemes lielajā ieejā vēsturiskajā divu gadsimtu senajā Temzas tunelī. "Gadalaiki" atspoguļo dejotāja dzīvi no jaunības līdz briedumam, kas salīdzināta ar dabas ainavām mūzikā.

Latviešu komponista Pētera Vaska klavieru ciklu "Gadalaiki" atskaņo vairāku Latvijas Lielās mūzikas balvu ieguvējs pianists Reinis Zariņš un horeogrāfs un dejotājs Kirils Burlovs (bijušais Latvijas Nacionālās operas solists, "Northern Ballet", "Rambert", "Michael Clark").

Foto: Publicitātes foto

Nomināciju piedalīties festivālā Kirils Burlovs saņēma šī gada pavasarī, taču tā kā dalībniekiem pašiem ir jāsedz ceļa izdevumi, viņš vērsās pie vairākām institūcijām Latvijā (KM, LIAA, KKF) un lūdza atbalstu Latvijas dalībai šajā pasākumā. Saņēmis atteikumu, viņš izveidoja naudas vākšanas kampaņu vietnē "Crowdfunder" un deviņu dienu laikā savāca nepieciešamo summu. Tā kā Burlovs ir Apvienotās Karalistes rezidents, viņu atbalstīja arī Latvijas vēstniecības komanda Londonā ar vēstnieci Baibu Braži, kā arī bijušie vēstniecības kultūras atašeji.

Festivāla norises vieta: "Theatro de La Ciudad Esperanza IRIS", Dolceles 36, Centro Historico del Cdad de Mexico, Centro, 06000, CDMX. Vairāk informācijas par festivālu atrodama tā mājaslapā un "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!