Foto: Kaspars Garda, Rīga 2014

Sestdien, 15. februārī, "Rīga 2014" programmas ietvaros Esplanādē notiek festivāls "Rīgas Ziemošanās 2014". Visu raibo pasākuma norisi piedāvājam vērot arī tiešraidē portālā "Delfi".

No plkst. 17 uz "Rīgas Ziemošanās" skatuves uzstājas grupas "Carnival Youth", "Oranžās brīvdienas", "Gapoljēri", "Pulsa efekts", kā arī Goran Gora. Koncertprogrammas noslēgumā uzstāsies grupa "Bermudu divstūris".

NEW_riiga-2014 Pasākumā apmeklētājiem Esplanādē iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, kas balstītas uz rakstnieka Sergeja Timofejeva un mākslinieka Reiņa Pētersona neparastajiem "Rīgas stāstiem" par Rīgas kanāla Bebru, Melno kaķi, Lielo Kristapu, Pētergaili un Skursteņslauķiem. Tāpat var ieteikt jaunus Rīgas simbolus nākamajiem "Rīgas stāstiem".

Tāpat ziemošanās laikā ikviens apmeklētājs kopā ar Rīgas Bebru var piedalīties bebra dejā, dziedāt kaķu korī, cept skursteņslauķu zefīru, skaitīt zvaigznes, zīmēt ar ogli vai uzņemt savu bebringa foto.

Pasākums dod iespēju ikvienam gan mākslas darbnīcās, gan prāta spēlēs satikties un iedraudzēties ar Rīgas simboliem, kuri, kā izrādās, tik daudz jauna, nezināma un aizraujoša var mums pavēstīt par Rīgu.

Rīgas Ziemošanās ir Eiropas kultūras galvaspilsētas tematiskās līnijas "Rīgas karnevāls" notikums, kas bagātina Rīgas kultūras norises ziemas periodā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē Nodibinājums "Rīga 2014" sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!