Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Ceturtdien, 15. jūlijā, pulksten 17 norisināsies pirmā diskusija no gaidāmās diskusiju sērijas mākslas parka "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" un festivāla "Survival Kit" publiskajā programmā.

"Kolekcijas veidojas no daudzslāņaina vērtību tīkla, kuru veido vēsturiski, finansiāli, tehniski, estētiski, emocionāli u.c. lielumi. Darbs ar krājumu bieži vien ir neredzama, bet ļoti būtiska muzeju identitātes daļa. Muzeja krājums nosaka tā raksturu, paver plašas iespējas pētniekiem un kuratoriem stāstīt visdažādākos stāstus," diskusijas tēmu ieskicē organizatori.

Diskusijas laikā tiks runāts par to, cik lielā mērā pašu institūciju definē tai piederošais krājums, un kā tas ietekmē muzeja saturisko ietvaru? Kādas ir tendences 21.gs. mākslas kolekciju papildināšanā pasaules kontekstā, un kā tās sasaucas ar nākotnes Latvijas Laikmetīgās mākslas kolekcijas veidošanu? Kāda būs Latvijas Laikmetīgā mākslas muzeja kolekcija gan lokālā, gan starptautiskā kontekstā? Kādas ir iespējamās kolekcijas pētniecības stratēģijas un izstāžu politika?

Moderē: Līna Birzaka–Priekule - Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu kuratore, mākslas zinātniece.

Sarunā piedalīsies: Iveta Derkusova, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktores vietniece krājuma darbā, Ineta Zelča- Sīmansone, Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeja direktora vietniece attīstības darbā, Antra Priede Latvijas Mākslas akadēmijas prorektore studiju darbā, Ieva Astahovska, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pētniece un kuratore, Rasa Jansone, māksliniece un publiciste, kā arī Ēriks Božis, mākslinieks.

Šī ir pirmā diskusija no gaidāmās diskusiju sērijas mākslas parka "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" un festivāla "Survival Kit" publiskajā programmā. Tiks organizēta diskusiju sērija, ko šogad apvieno kopīgs nosaukuma un tematiskais ietvars "Fiktīvais muzejs", tādējādi veidojot iluzora muzeja struktūru. Diskusiju sērijas mērķis ir aktualizēt Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību, izjautāt tā nākotnes vīziju, kolekcijas veidošanas principus, starptautiskās sadarbības iespējas, mijiedarbību ar lokālo vidi un pilsētas attīstības vektoriem, kā arī runāt par laikmetīgās kultūras klātbūtni pilsētas attīstības trajektorijā kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!