Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 19. augustā, pulksten 16 norisināsies starptautiska tiešsaistes diskusija "Creating Transnational Baltic Region Through Museum" (Transnacionāla Baltijas reģiona veidošana caur muzeju un tā starptautiskās sadarbības perspektīvas).

Starptautisko diskusiju translēs Latvijas Laikmetīgās mākslas centra "Facebook" kontā. Tās centrālie jautājumi pakārtoti jaunas institūcijas - laikmetīgās mākslas muzeja veidošanai Rīgā, kā ietvaros kopā ar kuratoriem no institūcijām reģionā un plašāk, tiks mēģināts atbildēt uz jautājumiem - kāds būtu veselīgs līdzsvars starp globālo, lokālo un reģionālo muzejā? Kā, veidojot jaunu institūciju Rīgā, ar kolekciju, pētniecību un izstāžu darbību ne tikai stāstīt stāstu par Latvijas mākslu un vizuālo kultūru, bet arī veidot transnacionālu Baltijas reģionu, kas gan vēsturiski, gan šobrīd ir daļa no dažādiem ģeopolitiskiem procesiem arī aiz šī reģiona robežām?

Sarunu vadīs C-MAP programmas Centrālās un Austrumeiropas pētniece, Inga Lāce, un tajā piedalīsies: Čārlzs Eše (Charles Esche), direktors Van Abes muzejam Eindhovenā, Līsa Kaljula (Liisa Kaljula), Glezniecības nodaļas vadītāja Tallinas Kumu Mākslas muzejā, Kati Kivinena (Kati Kivinen), galvenā kuratore Helsinku Laikmetīgās mākslas muzejā "Kiasma", Ališa Noka (Alicja Knock), kuratore Parīzes Pompidū centrā, Daniels Muzičuks, Mākslas muzeja Lodza Modernās mākslas nodaļas vadītājs, Paulīna Poboha (Paulina Pobocha), asociētā kuratore Glezniecības un tēlniecības nodaļā, Modernās mākslas muzejā Ņujorkā.

Jau ierasts, ka šogad mākslas parka publisko programmu bagātina dažādas performances un meistarklases. Pēc tiešsaistes diskusijas interesenti ir aicināti doties uz Ganību dambi 30, kur būs skatāma laikmetīgās dejas izrāde "Femina", kas norisināsies pie mākslinieka Ivara Drulles mākslas parkā izvietotajiem darbiem "Rūsas gleznojumi". Dejas izrāde vēstīs par supersievietes gēna meklējumiem – sievietes ķermeņa manifestāciju un par duālo un pretrunīgo sievietes tēlu sabiedrībā un kulturā. Tas ir jaunrades darbs, kura veidošanai apvienojas starpdisciplināru jomu mākslinieki, lai veicinātu starptautisku mākslas projektu veidošanos, jo tajā apvienojušies Latvijas un Lietuvas jaunajie profesionālie mākslinieki: horeogrāfe un idejas autore Sabīne Neilande, režisors no Lietuvas Naubertas Jasinskis, dejotāja Laura Gorodko, mūziķe Līva Dumpe, scenogrāfe Līga Ūbele un multimediju māksliniece Marianna Lapiņa. Ieeja ir bezmaksas, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas faktu.

Šie ir vieni no noslēdzošajiem mākslas parka "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" publiskās programmas pasākumiem, kas norisinās mākslas parka izstādē, jo tā ir atvērta un bez maksas aplūkojama vēl tikai līdz 29. augustam.

Par citiem publiskās programmas pasākumiem informācija pieejama šeit. .

Jau ziņots, ka šogad mākslas parka "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" un festivāla "Survival Kit" publiskās programmas apvieno kopīgs nosaukuma un tematiskais ietvars "Fiktīvais muzejs", tādējādi veidojot iluzora muzeja struktūru, kas sastāv no nākotnes un pagātnes muzeju departamentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!