Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 16. maijā, pulksten 17.30, Latvijas Arhitektu savienības namā norisināsies publiska diskusija "Vai laba arhitektūra ir nepieciešamība?". Sarunā piedalīsies vairāki profesijas vadošie speciālisti un tās laikā apspriedīs to, kāda ir laba, kvalitatīva un kultūrvidei atbilstoša arhitektūra, un kāda ir ikviena cilvēka nozīme apkārtējās vides veidošanā, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Sarunā piedalīsies pieredzes bagāti arhitektūras un citi ar arhitektūru cieši saistītu nozaru pārstāvji – arhitekts un Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018 Atlases žūrijas dalībnieks un arhitektu biroja "Gaiss" vadītājs Kārlis Melzobs, arhitekte, Rīgas pilsētas būvvaldes Arhitektūras pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja Lolita Sarma, ekonomists Pēteris Strautiņš, arhitekts un arhitektu biroja "Didrihsons arhitekti" vaditājs Gatis Didrihsons un dizaineris un šī gada Dizaina balvas laureātu pārstāvis Edgars Zvirgzdiņš. Diskusiju moderēs arhitekts Vents Vīnbergs.

Arhitektūras nedēļas un Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018 vienojošā tēma ir būvkultūra (baukultur). Būvkultūras idejas pamatā ir diskusija par to, kādēļ nepieciešama laba, kvalitatīva un kultūrvidei atbilstoša arhitektūra, un kāda ir ikviena cilvēka nozīme apkārtējās vides veidošanā. Arhitektūras nedēļas ietvaros rīkotās diskusijas mērķis ir aktualizēt jautājumus, kas svarīgi ne tikai arhitektiem, bet visai sabiedrībai un skar nozares, pilsētvides un iedzīvotāju ikdienu.

Notikums ir pieejams visiem interesentiem bez ieejas maksas. Lūgums ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots.

Diskusiju organizē Latvijas Arhitektu savienība kā vienu no Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018 ietvaros rīkotajiem Arhitektūras nedēļas pasākumiem. Sarunu būs iespējams noskatīties arī tiešraidē Latvijas Arhitektu savienības "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!