Foto: LETA
Drošības apsvērumi dēļ šogad starptautiskajā akcijā nepiedalīsies Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, liecina muzeja "Twitter" kontā publicētā informācija.

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs atrodas tieši iepretī Krievijas vēstniecībai Rīgā. Atgādinām, ka marta sākumā, īsi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pie Medicīnas muzeja fasādes tika izkarināts mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais plakāts “Ko sēsi, to pļausi”, kurā redzams Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar ar skeleta galvaskausa žokli.

Kā sarunā ar “Delfi” stāsta Medicīnas vēstures muzeja vadītājs Kaspars Vanags, līdz šim nav saņemti nekādi signāli vai provokācijas, kas liecinātu par apdraudējumu muzejam, tā darbiniekiem vai ekspozīcijām, tomēr, izvērtējot saspīlēto situāciju sabiedrībā, pieņemts lēmums “Muzeju naktī” nepiedalīties.

“Zinot masas, kas iet cauri mūsu telpām “Muzeju nakti”... Tie ir vairāki tūkstoši cilvēku vienā vakarā. To muzeja darbinieki nevar izkontrolēt. Mēs vienkārši esam šobrīd epicentrā un nevaram tādu apmeklētāju skaitu šobrīd uzņemt,” stāsta Vanags.

Muzeja vadītājs arī atgādina, ka Krievija šī Salmaņa plakāta dēļ ir iesniegusi Latvijas ārlietu ministrijai notu.

Līdz šim muzeja apmeklētāji ir bijuši korekti un tā telpās nav iekļuvis neviens, kas vēlētos kaut kādā veidā paust atriebību par plakātu pie fasādes.

Vanags aicina apmeklētājus aplūkot ekspozīcijas ierastajā darba laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!