Foto: F64

Nacionālā kino centra (NKC) izsludinātajā konkursā režisora Dzintara Dreiberga kinofilmai "Dvēseļu putenis" mārketinga atbalstu ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" par 20 000 eiro veiks filmas veidotāji – studija "Kulfilma", apstiprināja NKC vadītājas vietniece Inga Blese.

Jau iepriekš ziņots, ka NKC izveidotā ekspertu komisija balsojumā vienojusies izvirzīt Dreiberga spēlfilmu, kas saņēmusi arī nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" kā gada labākā filma. Šī ir 13. reize, kad Latvija ir izvirzījusi filmu, kas pretendēs uz nomināciju ASV Kinoakdēmijas balvai, sacenšoties kategorijā "Labākā ārzemju filma".

NKC izveidotā ekspertu komisija balsojumā vienojusies izvirzīt Dreiberga spēlfilmu "Dvēseļu putenis", kas šoruden saņēmusi arī nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" kā gada labākā filma.

Ekspertu komisija attālinātā diskusijā apsprieda visu filmu potenciālu, novērtējot katras atsevišķās un atšķirīgās kvalitātes, un galu galā vienojās kā Latvijas pieteikumu ASV Kinoakadēmijas balvai par labāko ārzemju filmu izvirzīt režisora Dreiberga spēlfilmu, kuru Latvijā līdz šim noskatījušies jau vairāk nekā 250 000 skatītāji kinoteātros.

Eksperti argumentējot uzsvēra – pat situācijā, kad pasaulē tā saukto "kara filmu" ir daudz un arī starptautiskā izplatīšanā vairākas no tām kļūst populāras, filmai "Dvēseļu putenis" ir iespējas izcelties kā dinamiskam, universālam un viengabalainam vēstījumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!