Foto: Ģirts Raģelis

Dzejnieks Henriks Eliass Zēgners pametīs portāla "Satori" galvenā redaktora amatu. To viņš paziņojis pats savā redaktora slejā portālā "Satori". Tāpat Zēgners raksta, ka šobrīd ir izziņota vakance uz šo amatu.

Kā vēsta līdzšinējais "Satori" galvenais redaktors, viņam darbā atlikuši vēl nepilni trīs mēneši – līdz 2023. gada aprīlim. Šajā amatā Zēgners nokļuva 2019. gadā, kad "Satori" galvenā redaktora pozīciju atstāja filosofs un publicists Ilmārs Šlāpins.

"Šajā brīdī šķiet būtiski pateikt divas lietas. Pirmkārt, par iemesliem – lēmums ir mans; esmu sapratis, ka man pienācis laiks atslēgties, lai dotos studēt uz citām zemēm. Cauri pandēmijai un karam darbs informatīvajā telpā ir bijis ārkārtīgi intensīvs – domāju, ka "Satori" šajā posmā kopumā ir izdevies strādāt veiksmīgi, taču šis ir īstais brīdis, lai pārskatītu žurnāla fokusu un komandā sagaidītu kādu ar jaunu sparu," raksta Zēgners.

"Otrkārt, par pašu vakanci. Šis ir bijis atbildīgākais, sarežģītākais, aizraujošākais, piepildošākais un laimīgākais laiks manā līdzšinējā dzīvē. Tik fantastisks cilvēku loks, tik atsaucīga un atbalstoša vide – par iespēju šo darbu darīt es būšu pateicīgs vienmēr, patiesi un no sirds. "Satori" ir nevalstiskas organizācijas izdots kultūras medijs – tas ir stipri prasīgs darba ietvars, toties tam piemīt reāli jūtama vērtība un jēga," uzsver "Satori" galvenais redaktors.

Viņš arī aicina pieteikties šai vakancei ikvienu, kam šis darbs šķiet interesants, kā arī norāda, ka ir svarīgi, lai šo darbu turpinātu "īstais cilvēks".

Henriks Eliass Zēgners (1995) līdz šim izdevis divus dzejas krājumus – "Elementi" (2013) un "Paradīze" (2021). Zēgnera dzeja tulkojumos publicēta Lielbritānijā, Lietuvā un Krievijā. Kopš 2009. gada darbojas publicistikā, raksta kritikas un refleksijas par sabiedriski aktuāliem jautājumiem gan drukātajos, gan interneta medijos "Kultūras Forums", "Latvju Teksti", "Satori.lv", "Punctum", "Delfi" un citos.. Strādājis portālā "Delfi" par kultūras žurnālistu un ziņu redaktoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!