Foto: PantherMedia/Scanpix

Dziesmusvētku koncertos Mežaparkā alu un sidru tomēr varēs tirgot pieskatītāju sēdvietām, jo Rīgas domes izpilddirektora Jura Radzeviča ideja alkoholisko dzērienu tirgotavas pārcelt tālāk nākusi pārāk vēlu, piektdien vēsta laikraksts "Diena".

Laikraksts atgādina, ka iepriekš Dziesmu svētku padome un rīcības komiteja bija lēmusi - alkohola tirdzniecību Mežaparkā 30 minūtes pirms koncerta sā kuma jāpārtrauc. Radzevičs, kurš trešdien apskatīja bodītes Mežaparkā,nāca klajā ar paziņojumu, ka alus tirgotavas jāpārceļ iespējami tālu no sēdvietām. "Šobrīd alus tirgotāju teltis ir izvietotas tiešā skatītāju sēdvietu tuvumā uzreiz aiz vaļņa, burtiski, lai iespiestu alus glāzi rokās pirms paša koncerta sākuma," sašutis bija domes izpilddirektors.

Vēlāk Radzevičs laikrakstam atzinis, ka pēc tikšanās ar svētku rīkotājiem secināts, ka neko mainīt vairs nav iespējams. Teltīs, kurās tirgos alu, pārdos arī bezalkoholiskos dzērienus un ūdeni, kas šajā karstajā laikā skatītājiem ir ļoti nepieciešams.

Radzevičs gan uzskatot, ka nākotnē jādomā, kā alkoholu nodalīt no pārējām pārtikas tirdzniecības vietām, līdzīgi kā notiek diskusija par alkohola tirdzniecību atsevišķi nodalītās vietās lielveikalos.

Jau vēstīts, ka Dziesmu svētku Noslēguma koncerta laikā skatītāju zonā būs iespēja iegādāties tikai bezalkoholiskos un vieglos alkoholiskos dzērienus, vieglās uzkodas, kā arī suvenīrus un lietišķās mākslas darinājumus.

Šogad Dziesmu un deju svētki notiek no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Kopumā svētku laikā plānoti 62 pasākumi, no kuriem 21 būs maksas pasākums, bet 41 - bezmaksas pasākums. XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos kopumā piedalīsies 40 600 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!