Foto: PantherMedia/Scanpix
Alkohola nepieejamībai Dziesmu svētku noslēguma koncerta laikā Mežaparkā jābūt reālai, nevis formālai, šodien izplatītajā paziņojumā medijiem pauda Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Viņš atgādina, ka alkoholu varēs iegādāties pirms un pēc koncerta, bet koncerta laikā Mežaparkā būs aizliegta alkohola tirdzniecība, lai alkohola lietotāji netraucētu pārējiem apmeklētājiem.

Taču, lai šie ierobežojumi tiešām darbotos, arī alkohola tirdzniecības vietām jāatrodas maksimāli tālu no skatītāju sēdvietām. Šobrīd alus tirgotāju teltis ir izvietotas tiešā skatītāju sēdvietu tuvumā, uzreiz aiz vaļņa, "burtiski, lai iespiestu alus glāzi rokās pirms paša koncerta sākuma un alus būtu pirmais, kam tiek klāt uzreiz pēc tā", pēc Mežaparka estrādes iekārtojuma apskates secinājis izpilddirektors.

Radzevičs nolēmis vērsties pie svētku organizatoriem - Latvijas Nacionālā kultūras centra – ar priekšlikumu mainīt tirdzniecības vietu izkārtojumu un pārcelt alkohola tirdzniecības teltis tālāk no skatītāju vietām.

Jau vēstīts, ka Dziesmu svētku Noslēguma koncerta laikā skatītāju zonā būs iespēja iegādāties tikai bezalkoholiskos un vieglos alkoholiskos dzērienus, vieglās uzkodas, kā arī suvenīrus un lietišķās mākslas darinājumus.

Šogad Dziesmu un deju svētki notiek no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Kopumā svētku laikā plānoti 62 pasākumi, no kuriem 21 būs maksas pasākums, bet 41 - bezmaksas pasākums. XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos kopumā piedalīsies 40 600 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!