Foto: F64
XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā portāls "Delfi" piedāvā video ieskatu, kurā iespējams vairāk uzzināt par leģendām, kas caurvij svētkus.

Video apkopojumā iespējams uzzināt par mulsinošajiem svētku kārtas skaitļiem, neparastiem atgadījumiem, kā arī Dziesmu svētkiem ārvalstīs un to ietekmi uz Latvijas valsts veidošanos.

Skaitļi

Vai Dziesmu svētki un Deju svētki ir viens un tas pats, cik sen tie jau notiek kopā un vai svētki vienmēr notikuši Mežaparka estrādē un Daugavas stadionā? Uz šiem jautājumiem atbildes video sniedz Deju svētku goda virsvadītāja Ingrīda Edīte Saulīte.

Estrādes burvība

Mežaparka estrādes namamāte Elga Zēģele video atklāj, kā estrāde mainījusies laika gaitā, kāda varētu būt tās nākotne...

Ietekme uz Latvijas valsts veidošanos

Šajā video sižetā iespējams rast atbildes uz vairākiem interesantiem jautājumiem. Piemēram, vai Dziesmu svētki ir ietekmējuši Latvijas valsts veidošanos, attīstību un pastāvēšanu, un kādēļ tie notiek reizi piecos gados?

Atbildes sniedz Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore un vēsturniece Dace Melbārde.

Neparedzēti atgadījumi

Muzikoloģe, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore, grāmatas "Izredzētie" un Dziesmu svētku mazās enciklopēdijas autore Ilma Grauzdiņa video stāsta, kādi tad Dziesmu un deju svētku vēsturē bijuši neparedzēti gadījumi, kuriozi atgadījumi, veikla varas apmānīšana un daudz ko citu.

Dziesmu svētki pasaulē

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre, Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāja Dagnija Baltiņa, pastāstīs vairāk par Dziesmu un deju svētkiem pasaules kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!