Foto: DELFI

Maijs būtu pēdējais brīdis, kad vajadzētu sākt XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku biļešu tirdzniecību, tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja svētku izpilddirektore Daina Markova.

Kā ziņots, šobrīd SIA "Biļešu serviss" ir iesniegusi pārsūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), kurā apstrīd Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanu uzticēt SIA "Biļešu paradīze". "Tas, protams, pagarina procesu un aizkavē biļešu nonākšanu tirdzniecībā. Kad IUB būs izvērtējis iesniegto sūdzību un konkursa rezultātus, tad varēsim sākt biļetes tirgot," "Rīta Panorāmai" sacīja Markova.

To, ka pārsūdzību rezultātā teorētiski vispār varētu nenonākt līdz biļešu tirdzniecībai, Markova nepieļauj. Viņa arī uzsver, ka IUB ir solījis maksimāli ātri šo lietu izskatīt.

Markova arī norāda, ka no biļešu tirdzniecības ir nepieciešams saņemt aptuveni 40% no svētku budžeta.

Savukārt komentējot prognozēto biļešu sadārdzinājumu salīdzinājumā ar iepriekšējiem Dziesmu un deju svētkiem 2018. gadā, Markova skaidroja, ka, ņemot vērā vispārējo cenu pieaugumu, biļešu cenu sadārdzinājums ir saprotams.

"Iepriekšējie svētki notika pirms pieciem gadiem, kad bija pilnīgi cita situācija un pilnīgi citas cenas. Šobrīd ir izmaksu pozīcijas, kas ir dubultojušās, ir pozīcijas, kurās ir 100% pieaugums, ir pozīcijas, kurās ir vairāk nekā 100% pieaugums. Izmaksu pozīcijas faktiski nav mazinājušās. Dalībnieku ēdināšanai būs nepieciešami 3,5 miljoni, izmitināšanai – 1,5 miljoni, norišu vietu īre – 1,3 miljoni eiro," sacīja Markova.

Viņa arī norāda, ka negribētos, lai ir uzskats, ka šīs izmaksas tiek saistītas tikai ar svētku māksliniecisko norisi. Tieši paša pasākuma uzturēšana un nodrošināšana veido divtik lielas summas nekā iepriekš.

Jau ziņots, ka XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu norisināsies no 30. jūnija līdz 9. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!