Foto: DELFI
Nepilnas divas stundas pēc tirdzniecības uzsākšanas "Biļešu paradīzes" interneta vietnē, otrreizējā tirdzniecībā nonākušas XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku (turpmāk – Svētki) noslēguma koncerta "Kopā augšup" biļetes.

Kā novēroja "Delfi", populārajā sludinājumu portālā "ss.lv" 19. maijā ap pulksten 12.30 noslēguma koncerta biļetes tiek piedāvātas vien dažos sludinājumos. Par vienu noslēguma koncerta biļeti tiek prasīti 200 eiro, savukārt pērkot kopā četras biļetes, pārdevējs vēlas par tām 580 eiro.

Šajā pašā sludinājumu portālā vairāk ir ziņojumu ar vēlmi biļetes iegādāties. Tāpat tālāk tiek pārdotas biļetes uz citiem gaidāmo Dziesmu svētku pasākumiem – deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs", koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš", kokļu mūzikas lielkoncertu "Laika upe" un citiem.

Savukārt sociālajā medijā "Facebook" slēgtajā grupā, kurā iespējams privāti dažādu pasākumu biļetes iegādāties un pārdot, pagaidām redzami vien ieraksti par biļešu iegādi, ne pārdošanu.

Kā iepriekš "Delfi TV" raidījumā "Spried ar Delfi" sacīja Svētku izpilddirektore Daina Markova un SIA "Biļešu paradīze" vadītājs Jānis Ķuzulis, tas, ka Dziesmu svētku pasākumu biļetes parādīsies otrreizējā tirgū, ir neizbēgami. Tomēr organizatori atgādina, ka vienu elektronisko biļeti ir iespējams pārdot neskaitāmas reizes, bet koncertu varēs baudīt tikai tas, kurš pirmais ar šo kodu būs iegājis pasākuma teritorijā.

"Procentuāls riska novērtējums te ir neiespējams. Protams, ja jūs nepērkat biļetes oficiālā ceļā, tad nevarat būs drošs, ka tās derēs," raidījumā pauda Ķuzulis.

Pilnā garumā "Spried ar Delfi" par Svētku biļešu tirdzniecību var noskatīties šeit.

Jau ziņots, ka pirmdien, 15. maijā, pakāpeniski ir uzsākta biļešu tirdzniecība XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pasākumiem. Biļetes iepriekšējā rezervācijā, tostarp kasēs, varēs izpirkt no 22. maija.

Kopējais biļešu skaits uz Svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74 % tiks nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25 % būs iepriekšējā rezervācijā un 1 % tiks atvēlēts ielūgumiem. 43 000 biļešu tiks pārdotas iepriekšējā rezervācijā, no kurām lielākā daļa - 79 % - ir rezervēta Svētku dalībniekiem, 12 % daudzbērnu ģimenēm ar "Goda ģimenes karti", 3 % pašvaldībām, 6 % pārējām grupām.

Praktisku informāciju par biļešu iegādi uz koncertiem var izlasīt šeit.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!