Foto: DELFI
Latvijas Nacionālā kultūras centra iepirkumā par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanu (turpmāk – iepirkums) par saimnieciski izdevīgāko, atbilstoši Konkursa nolikumā noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem, ir atzīts SIA "Biļešu paradīze" piedāvājums.

Iepirkumam bija pieteikušies divi pretendenti – SIA "Biļešu paradīze" un SIA "Biļešu serviss", portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.

Atbilstoši Publisko iepirkumu likumam, pēc uzvarētāja paziņošanas desmit dienu laikā pretendenti var apstrīdēt rezultātus. Ja tas nenotiks, LNKC parakstīs līgumu un uzsāks operatīvu gatavošanos XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju biļešu tirdzniecības procesa nodrošināšanai šī gada aprīlī.

""Biļešu paradīze" ir kļuvusi par neatņemamu Latvijas kultūras sastāvdaļu, tāpēc Dziesmu svētku biļešu tirdzniecību uzskatām par savu goda pienākumu," saka SIA "Biļešu paradīze" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis. Kā norāda uzņēmuma vadītājs, "Biļešu paradīze" ir modernākais un spējīgākais biļešu tirgotājs Latvijā, kas iepriekšējos gados piedzīvojis strauju tehnoloģisku attīstību. "Gandarījums, ka to novērtējusi arī iepirkuma komisija," sarunā ar "Delfi" saka Ķuzulis.

Precīzu informāciju par svētku biļešu tirdzniecību Ķuzulis sola sniegt pēc līguma noslēgšanas ar LNKC.

Plānots, ka biļetes uz 2023. gada Dziesmu un deju svētku pasākumiem varēs iegādāties gan Latvijā – kasēs klātienē un tiešsaistē -, gan arī ārzemēs – tiešsaistē. Jaunums ir tas, ka biļetes tiks tirgotas pakāpeniski, vairāku dienu laikā, kalendārā secībā – sākot ar pirmajiem pasākumiem līdz pat noslēguma koncertam. Būs iespēja arī iegādāties biļetes uz Dziesmu un deju svētku gājienu, kas dos iespēju to skatīties no īpašas tribīnes.

Prakse biļetes laist tirdzniecībā pakāpeniski izvēlēta, lai mazinātu slodzi uz serveriem, lai neatkārtotos iepriekšējo svētku pieredze, kad bija milzīgs pieprasījums pēc biļetēm vienlaicīgi.

Kā iepriekš ziņots, iepirkuma piedāvājumu iesniegšanas termiņš tika pagarināts, jo viens no pretendentiem "Biļešu serviss" bija iesniedzis Iepirkumu uzraudzības birojā iesniegumu, kurā apstrīdēja atsevišķus iepirkuma nolikuma nosacījumus. Iepirkumu uzraudzības birojs atzina, ka pasūtītājam, LNKC, ir tiesības prasīt nepieciešamos kvalitātes kritērijus, līdz ar to sūdzība tika noraidīta.

Atgādinām, ka XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!