Foto: Publicitātes foto
Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspēju ārzemēs uzturēs Pasaules brīvo latviešu apvienība (PBLA), liecina informācija Kultūras ministrijas mājaslapā.

PBLA sniegs atbalstu ārvalstu latviešu organizācijām ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspēju saistītu pasākumu sarīkošanai ārvalstu latviešu mītnes zemēs, kā arī Dziesmu un deju svētkiem saistītā repertuāra apguvi. Apvienība nodrošinās arī Dziesmu un deju svētku mākslinieciskās programmas un ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspēju saistītu pasākumu plāna izveidi un īstenošanu.

PBLA nodrošinās arī Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pieejamību latviešu diasporas centros ārvalstīs, gan nodrošinot kultūras pasākumu izveidi, gan informējot par tiem. Asociācija palīdzēs izveidot arī Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pasākumu - koncerti, viesizrādes, izstādes un citi pasākumi - un to norišu vietu plāna izveidi.

PBLA pienākumu veikšanai piešķirti 73 000 eiro. 30 000 no tiem tiks atvēlēti Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspējas saglabāšanai, bet 43 000 eiro - Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pasākumiem.

Šos pienākumus asociācija veiks līdz nākamā gada 9.decembrim valstīs ar ievērojamu un aktīvu latviešu diasporu, bet obligāti - Eiropā, Ziemeļamerikā un Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!