Foto: LETA
XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku nodrošināšanai līdz šim pieteikušies 1350 brīvprātīgie, taču Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) Dziesmusvētku birojs meklē vēl palīgus, pavēstīja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Viņa skaidroja, ka šobrīd norit individuālās sarunas ar jau tām personām, kas brīvprātīgi pieteikušās palīdzēt rīkot svētkus, taču platformā "brivpratigie.lv" pieteikšanās termiņš pagarināts līdz 30. maijam.

Brīvprātīgajam darbam pieteikties tiek aicinātas personas vecumā no 16 gadiem ar labām latviešu valodas zināšanām, un atsevišķiem papildus darbiem - arī ar angļu, krievu un citu svešvalodu zināšanām. Personām no 16 līdz 18 gadiem gan būs nepieciešama vecāku atļauja.

Katram brīvprātīgajam svētkos tiks nodrošināta ēdināšana, ja tiks veikts darbs ilgāk nekā četras stundas, kā arī tiks nodrošināta iespēja bez maksas izmantot Rīgas sabiedrisko transportu, izsniegta Svētku ID karte un darba atribūtika.

Kā ziņots, sākotnēji svētku norises nodrošināšanai LNKC sadarbībā ar Labklājības ministriju (LM) līdz 30. aprīlim aicināja pieteikties brīvprātīgos, informēja ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

Pēc viņa paustā, svētku laikā plānots nodarbināt vairāk nekā 1000 brīvprātīgo, kas būs iesaistīti koordinētās brīvprātīgo misijās. Dziesmu un deju svētkos brīvprātīgie sāks darboties jau pirmssvētku periodā, bet visaktīvāk viņi tiks iesaistīti organizatoriskos procesos Svētku nedēļas laikā.

Jau vēstīts, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!