Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu rokgrupas "Eagles of Death Metal" dalībnieki atzīst, ka pēc atgriešanās ASV joprojām esot šausmās par pagājušonedēļ koncerta laikā Parīzē notikušo slaktiņu.

"Kaut arī grupa atgriezusies mājās un ir drošībā, mēs joprojām esam šausmās un cenšamies samierināties ar to, kas notika Francijā," pirmajā paziņojumā pēc traģiskā notikuma sacīja grupa.

Rokgrupas dalībnieki teica, ka esot "vienoti sērās ar upuriem, faniem un visiem, kurus ietekmējis terorisms".

Kā jau ziņots, naktī uz sestdienu vairākos teroraktos Parīzē tika noslepkavoti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Mūzikas klubā "Bataclan", kur tovakar uzstājās grupa "Eagles of Death Metal", tika nogalināti 89 cilvēki.

Mirušo vidū bija brits Niks Aleksandrs, kurš tirgoja preces ar "Eagles of Death Metal" simboliku, kā arī trīs ierakstu kompānijas darbinieki.

"Mūsu domas un sirdis vispirms ir ar mūsu brāli Niku Aleksandru, mūsu ierakstu kompānijas sabiedrotajiem Tomasu Ajadu, Mēriju Moseru un Manu Peresu, kā arī ar visiem Parīzē dzīvību zaudējušajiem draugiem un faniem, arī viņu draugiem, ģimenēm un mīļotajiem cilvēkiem," teikts grupas paziņojumā. "Mēs pateicamies Francijas policijai, FIB, ASV un Francijas valsts departamentiem, bet īpaši visiem, kas bija ar mums un palīdzēja viens otram, kā nu tik neiedomājamā situācijā varēja. Viņi no jauna pierādīja, ka mīlestība ir stiprāka par ļaunumu."

Grupa sacīja, ka visi turpmākie koncerti esot atlikti uz nezināmu laiku.

Teroristu uzbrukumā neviens no "Eagles of Death Metal" dalībniekiem netika ievainots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!